Opel Karl Rocks – mestni malček, po katerem se preteka kri križanca

Opel Karl Rocks
Zadnjič posodobljeno: :

Opel je svojemu mestnemu malčku Opel Karl vcepil gene križanca in nastal je Opel Karl Rocks, mestni avtomobil z nastavki crossoverja, kar se odraža v dodatni zaščiti karoserije, posledično bolj robustnem videzu in v večji oddaljenosti od tal.

Oplov vstopni model Opel Karl je dobil bratca. Nemci so namreč izdelali robustno različico mestnega malčka, ki so mu vcepil gene križanca, s čimer se nadaljuje trend širjenja crossoverjev v vse avtomobilske pore (beri razrede). Opel Karl Rocks je bolj robatega videza (plastični dodatki, ojačani odbijači …), stoji višje nad tlemi (dodatnega 1,8 centimetra oddaljenosti od tal, kar omogoča lažje manevriranje in boljši pregled) in je obut v 15-palčna kolesa.

PREBERITE ŠE: Novi Hyundai i30: se Golfu že tresejo hlače?

Opel Karl Rocks se predstavi.
Opel Karl Rocks se predstavi.

Petvratni Opel Karl Rocks, ki ga bo Opel predstavil na avtosalonu v Parizu, je mini križancu, ki ohranja praktičnost Karla, namenil najsodobnejši infozabavni sistem (s sistemoma Car Play oz. Android Auto) in storitev OnStar (osebni pomočnik za povezave in storitve, kot so pomoč v primeru kraje, samodejni klic v primeru trčenja, diagnostika vozila, uporaba pametnega telefona …). Če podremo zadnjo klop, Karl Rocks ponuja kar 1013 litrov prtljažnega prostora. Kdaj in če bo Opel Karl Rocks zapeljal v Slovenijo, še ni znano.

Opel Karl Rocks:

Dodatne Informacije

Več informacij:
opel.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Novi BMW 4 Gran Coupé: zapeljivi športni kupe