OPPO Find X2 Pro: pametni telefon, ki se lahko kosa z največjimi

Pametni telefon Oppo Find X2 Pro

OPPO Find X2 Pro ima vse, kar potrebuje dober premijski pametni telefon.

Podjetje OPPO je predstavilo pametni telefon, ki se lahko gladko kosa s povsem novim Samsungom Galaxy S20 Ultra. Specifikacije pametnega telefona OPPO Find X2 Pro so tudi sicer precej podobne Samsungovemu tekmecu. Kako ne, saj gre v obeh primerih za premijskega paradneža. OPPO Find X2 krasijo 6,7-palčni zaobljen zaslon OLED-ločljivosti 1440 p, ki se osvežuje pri 120 Hz (ne da bi moral pri tem zmanjšati ločljivost na 1080 p), procesor Snapdragon 865, 12 GB delovnega pomnilnika, 512 GB sistemskega prostora in periskopska kamera.

Ostanimo še malce pri kamerah. Glavna kamera ločljivosti 48 MP uporablja novejši Sonyjev senzor, ki je tudi večji in se bolje odreže ob slabši svetlobi. Poleg ultra široke kamere ločljivosti 48 MP (končno nekdo, ki razume, kako pomembno je število pik pri panoramski fotografiji) najdemo že omenjeno periskopsko kamero ločljivosti 13 MP. Njen zoom se začne pri 5-kratni optični povečavi in konča pri 60-kratni hibridni povečavi. Iz prvih mnenj uporabnikov je mogoče sklepati, da so se pri podjetju Oppo zelo potrudili, saj naj bi bile fotografije in videoposnetki iz Find X2 Pro zelo ostri in barvno natančni. Očitno se gre zahvaliti predvsem ločenemu čipu O1 Ultra Vision Engine, ki je odgovoren za obdelavo zajetega video materiala.

OPPO Find X2 Pro bo podpiral povezljivost z omrežjem 5G in ohranil tehnologijo superhitrega polnjenja SuperVOOC 2.0, ki naj bi baterijo zmogljivosti 4,260 mAh napolnila v le 38 minutah. Ker se ZDA in Kitajska še niso pobotale, bo tudi na Find X2 Pro manjkal Android. Tega bo zamenjal ColorOS 7.1, ki pa tako ali tako sloni na Androidu 10, le da je brez Googlovih aplikacij. Specifikacijam primerna je tudi cena. Ta bo v Evropi 1.199 evrov.

Pametni telefon Oppo Find X2 Pro v oranžni in črni barvi
Pametni telefon Oppo Find X2 Pro v oranžni in črni barvi

Dodatne Informacije

Več informacij:
oppo.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!