fbpx

Orientalski tepihi so hit notranjega oblikovanja

Perzijske preproge se vračajo v moderni interijer

Foto: Ralph Kayden / Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Ko govorimo o notranjem oblikovanju, je pomembno razmišljati o funkcionalnosti, hkrati pa v prostor vdihniti delček lastnega značaja, da se kasneje v domu dobro počutite. Eden od brezčasnih kosov, s katerimi nikoli ne morete zgrešiti, je dobra in kakovostna preproga. Orientalski in boho vzorci nikoli ne gredo iz mode in se vedno prilegajo vsakemu prostoru.

Barvite preproge najdemo v različnih kulturah. Njihova priljubljenost se širi v vsak dom, saj ta element odlično pristoji prav vsakemu minimalističnemu, boho ali skandinavskemu slogu. V sodobnem oblikovanju ta dekorativni element oblikovalci uporabljajo na različne načine. Lahko se uporablja kot prevleka oblazinjenega pohištva, kot dekorativna odeja, ali kot umetniško delo na steni.

Tradicionalni vzorci izhajajo iz večstoletnega izročila, v večini pa gre za ponavljajoče se grafične elemente. Barve so ponavadi tople in vabljive, v njih se prepletajo rjavi, rdeči, beli ter rožnati odtenki. Priljubljeni in brezčasni kosi so vsekakor preproge orientalskega vzorca, ki jih lahko kombinirate z različnimi kosi pohištva. Poskrbite, da bo v prostoru veliko zemeljskih barv in si tako pričarajte pravo vzdušje Baščaršije. Tu je nekaj primerov, ki so vam lahko navdih za jesensko preobrazbo vašega doma.

Foto: Andrea Davis/ Unsplash
Foto: Andrea Davis/Unsplash
Foto: Ryan Christodoulou/Unsplash

Najlepši orientalski tepihi

Zadnja posodobitev 2022-01-21 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Nakup izdelkov brez DDV-ja na Amazon

Slovenske pravne osebe – zavezanci za DDV – lahko na Amazon.de kupujejo brez DDV-ja – davka na dodano vrednost, v kolikor se vaše podjetje na Amazon.de registrira kot poslovni uporabnik. Registracija je hitra in enostavna, z njo pa pridobite posebne poslovne popuste!

PRIJAVA PODJETJA IN NAKUP BREZ DDV

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!