Oskarji 2019: 10 odličnih filmov, ki jih je Akademija letos spregledala

Oskarji 2019 bodo podeljeni 24. februarja, torej nas do podelitve čaka še manj kot mesec dni. Čeprav je letošnja Akademija že pri nominacijah postregla s parimi presenečenji, vam tukaj predstavljamo 10 odličnih fimov, ki pa jih je na žalost spregledala.

Na katere filme je Akademija med nominacijami za prestižne filmske nagrade oskarji 2019 pozabila, a bi bili vsekakor vredni njihove pozornosti?

Požiganje (Beoning / Burning, 2018)


Film temelji na kratki zgodbi Harukija Murakamija. Jongsu med dostavljanjem pošiljke naleti na dekle Haemi. Ta ga prosi, da bi skrbel za njeno mačko, medtem ko bi sama potovala po Afriki. Ko se vrne, s seboj pripelje enigmatičnega mladeniča Bena, ki pa ima nadvse nenavaden hobi.

Support the Girls (2018)


Lisa vodi lokal Duble Whammies, Hootersu podobno restavracijo, ki se reklamira s sloganom “športni bar z oblinami”. V filmu spremljamo njen kaotičen dan v službi in njeno sposobnost, da koordinira številne aktivnosti.

Medvedek Paddington 2 (Paddington 2, 2018)


Prikupni medvedek se znajde v domu Brownovih v Londonu, kjer je postal priljubljen član lokalne skupnosti: kamorkoli gre, širi dobro voljo in marmelado. Ko išče popolno darilo za teto Lucy, najde edinstveno knjižico, a bo moral zanjo tudi pošteno delati. Ko to knjižico nekdo ukrade, se odloči, da bo razkril tatu, ki je, kot kaže, mojster preobleke.

Starec in pištola (The Old Man & the Gun, 2018)


Film temelji na resnični zgodbi Forresta Tuckerja, ki pri 70. letih pobegne iz zapora San Quentin. Forrest je nadarjen ropar in to počne z neizmernim veseljem. S svojimi izjemnimi ropi je zmedel oblast in očaral javnost. Tudi detektiv, ki ga poskuša ujeti, postaja vedno bolj očaran s Forrestovo predanostjo umetnosti ropanja.

Divje življenje (Wildlife, 2018)


Jerry in njegova družina so postavljeni pred preizkušnjo, ko Jerry nepričakovano izgubi službo. Da bi družina preživela, se Jerry odpravi na gašenje nevarnega požara. Žena Jeanette se s tem ne more sprijazniti, kar pa ima za njun razum nepopravljive posledice.

Suspiria (2018)


Mlada ameriškega plesalka Susie pride na avdicijo na slovito berlinsko plesno akademijo. S svojo koreografijo navduši slovito koreografinjo Madame Blanc in tako dobi vlogo vodilne plesalke. Ob vedno bolj intenzivnih vajah, sta si Susie in Madame Blanc čedalje bližje. Medtem poskuša psihoterapevt razkriti temne plati ansambla. Ko začnejo raziskovati skrivne podzemne prostore šole, vse čakajo zastrašujoča odkritja.

Tully (2018)


Mlada mamica Marla se ob dveh malčkih in novorojenčku komaj prebija iz dneva v dan. Skrbi za otroke, opravlja gospodinjska dela, mož pa ji ni ravno v pomoč. Nekega dne se njen brat odloči, da bo sestri najel nočno varuško. Čeprav Marla sprva dvomi v mlado punco Tully, se počasi nanjo naveže.

Osmi razred (Eighth Grade, 2018)


Iskren in sodoben film pripoveduje zgodbo o odraščajoči Kayli, ki je zdaj v 8. razredu. Ta introvertirana najstnica začne z vloganjem o svoji samozavesti in ljubezni do same sebe in se tako sooči s svojimi strahovi in negotovostjo.

Podedovano zlo (Hereditary, 2018)


Ko Ellen Graham umre, začne hčerkina družina razkrivati skrivnosti o svojem poreklu. Več kot odkrijejo, bolj se trudijo izogniti zlovešči usodi, ki so jo podedovali.

Vdove (Widows, 2018)


Štiri ženske, ki nimajo nič skupnega, poveže velik dolg, ki so ga za seboj zapustile kriminalne dejavnosti njihovih pokojnih mož. Vdove zdaj usodo vzamejo v svoje roke in se zavzamejo za prihodnost pod svojimi pogoji.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Prihaja novi film Vojna zvezd (Star Wars), režiral ga bo Taika Waititi