Ostani raje sam, kakor v razmerju, ki to ni

"V celem vesolju ne boš našel osebe, ki bi bila bolj potrebna tvoje ljubezni in naklonjenosti, kot si jo ti sam." – Budda

Včasih je bolje biti sam, kakor imeti nekoga, ki mu nisi prioriteta.

Bolje je, da nimaš nikogar, ki bi ti poslal sporočilo, kakor nekoga, ki mu pošlješ sporočilo in nato spoznaš, da ga je prebral tisti trenutek in ti po nekaj urah še vedno ni odgovoril.

Bolje je, da si v petek zvečer sam doma, kakor da preživiš ure pred ogledalom in se urejaš za zmenek, ki ga oseba zadnji trenutek prekliče.

Bolje je, da se med vikendi odpraviš ven in se zabavaš s prijatelji, kakor da čakaš in preverjaš, ali ti bo oseba napisala sporočilo in te povabila za zmenek.

Bolje je imeti svobodo, da se lahko spogleduješ z drugimi, kakor da ostajaš zvest enemu, ki se spogleduje z drugimi za tvojim hrbtom.

Bolje si je privoščiti krepilni lepotni spanec, kot pa celo noč bedeti in čakati, da pride naslednje sporočilo.

Bolje je, da nimaš nikogar, o katerem bi sanjal čez dan, kakor da imaš nekoga, ki se igra s teboj. In ima ob tebi še mnogo drugih odprtih možnosti.

Včasih je bolje biti sam, kakor imeti nekoga, ki mu nisi prioriteta.
Včasih je bolje biti sam, kakor imeti nekoga, ki mu nisi prioriteta.

Bolje je, da se dotikaš sam sebe, kakor da spiš z nekom, ki te uporablja samo za seks, čeprav ve, da si od njega želiš več.

Bolje je, da se osredotočiš na svoje prijatelje in delo, kakor da ves svoj čas porabiš za analizo sporočil in besed.

Bolje je priznati, da še nisi našel prave osebe, kakor da se prepričuješ, da je ta toksična oseba prava zate.

Bolje je, da daš vso to ljubezen sebi, kakor da daš svoje srce nekomu, ki bo s teboj le ko mu ustreza.

Bolje je reči, da si samski, kakor da si v zapletenem razmerju.

Bolje je biti srečen sam, kakor nesrečen z nekom drugim.

Raje bodi sam, kakor v razmerju, ki to ni. Na pol ni dovolj. Zaslužiš si več. Zasluži si zanesljivost, doslednost, ljubezen.

Zaslužiš si nekoga, ki bo s teboj načrtoval dneve vnaprej, saj želi imeti čas, da načrtuje popoln zmenek, ki te bo navdušil. Nekdo, ki bo odgovoril na vsa tvoja sporočila, tudi če jih vidi ob dveh zjutraj in gre naslednji dan ob šestih v službo.

Zaslužiš si nekoga, ki se bo posvetil tebi in ne bo dvomil, ali se je pravilno odločil.

Zaslužiš si nekoga, zaradi katerega boš spoznal, da si vreden vsakega sporočila, trdnega partnerskega odnosa in da si vreden njegovega časa in pozornosti.

Zaslužiš toliko več kot samo “skoraj”. Zasluži si nekoga, ki pove, kaj misli, ki da toliko, kot sprejme od tebe, in ki drži svoje obljube.

Dokler ne najdeš takšne osebe in partnerskega odnosa, ostani raje sam. Popolnosti ni, idealnega partnerja ni, vseeno pa si zaslužiš nekoga, ki te bo sprejel takšnega, kot si, in bo navdušen nad tem, da te ljubi!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
10 razlogov, zakaj močne ženske težko najdejo ljubezen