Namesto praznika ‘sedmina’. Poraz, ki je Brazilce zadel v srce.

Brazilska reprezentanca kljub prednosti domačega terena skozi celoten mundial ni prepričala in ko je v četrfinalu nesrečno izgubila še svojega talismana Neymarja, je v polfinalu počilo. Namesto Jesiharjevega dečka je kar celotna nemška reprezentanca kot jesihar zakričala kar so pri sebi vedeli že vsi: »Pa saj Cesar je gol!« »Cesar je goooool«! In Julio Cesar je sestopil z vratarskega prestola.

A vratar ni edini krivec za zgodovinski poraz, saj je kazanje prsta na domala kateregakoli igralca zadetek v polno. In ko smo ravno pri zadetkih, če je pravljičnih sedem Nemce povzdignilo v sedma nebesa, je Brazilijo zavilo v črnino in rajsko prvenstvo spremenilo v pekel. Večer, ki je toliko obetal, se je v pičle četrt ure spremenil v nočno moro, tragedijo in farso.

Brazilska grozljivka v režiji Nemčije ali Kako kapetanski trak postane filmski trak za film katastrofe.
Brazilska grozljivka v režiji Nemčije ali Kako kapetanski trak postane filmski trak za film katastrofe.

Nogometaši niso samo izgubili, bili so ponižani, pomendrani in na koncu jasno neutolažljivi. Kako ne. Petardi emocij ob petju himne je sledila petarda v njihovem golu, blitzkrieg, ki je še bolj kot njih same v popolnem šoku pustil njihove navijače. Ja, kot nori so tekli tudi nogometaši, a še bolj so tekle solze, in 90 minut za Brazilce še nikoli ni bilo tako mučnih. Poraz z magnitudo 7,1 je za sabo pustil opustošenje, po katerem si bo nacija še dolgo celili rane.

Naslednje slike povedo več kot tisoč solza:

Preberite še: 10 zanimivih dejstev o svetovnem prvenstvu v nogometu, ki jih zagotovo niste vedeli

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!