fbpx

Pagani Huayra Epitome: Umetnina s tremi pedali

Prvi Huayra z ročnim menjalnikom

Pagani Huayra Epitome
Foto: Pagani

Pagani je z modelom Huayra Epitome dosegel vrhunec popolnosti - prvi Huayra s tremi pedali. Ekskluzivno zgrajen na željo prefinjenega kupca, ki je skupaj s Horacijem Paganijem ustvarjal to mojstrovino več kot devet mesecev.

Pagani Huayra Epitome se ponaša s prelomno inovacijo – prvič je opremljen s sedemstopenjskim ročnim menjalnikom. V običajnih izvedbah Huayra uporablja sedemstopenjski sekvenčni menjalnik, ki omogoča hitre prestave, vendar ne nudi enakega občutka kot ročni menjalnik. Ta izjemni menjalnik, zasnovan s strani Xtrac, je povezan z mogočnim 864-konjskim (645 kW) dvo-turbo V12 motorjem preko trojnega diska sklopke. Prilagojen menjalnik je prava umetnina, ki bi osupnila vsakega urarja s svojo natančnostjo in izpopolnjenostjo.

Foto: Pagani

Pagani Huayra Epitome je pravi umetniški izdelek, od prefinjenih zunanjih linij do izjemne notranje opreme. Zunanjost krasijo preoblikovani sprednji in zadnji odbijači, nova žarometa in izjemne prezračevalne reže na kolesnih lokih. Karoserija je pobarvana v elegantno kombinacijo modre in zlate, kar daje vozilu izjemno prefinjen videz.

Pod pokrovom se skriva že omenjeni dvo-turbo V12 motor, ki proizvede neverjetnih 864 konjskih moči (645 kW). Ta zverina doseže največjo hitrost, ki presega mejo 370 km/h (230 mph), pospešek od 0 do 100 km/h (0-62 mph) pa je dosežen v manj kot 3 sekundah. V primerjavi z običajnimi različicami Huayra, ki imajo podobne zmogljivosti, Epitome izstopa s svojo unikatno konfiguracijo ročnega menjalnika, kar ponuja bolj pristno vozniško izkušnjo.

Foto: Pagani

Notranjost Huayra Epitome je prav tako impresivna kot zunanjost. Menjalnik je postavljen na vidno mesto v kokpitu, z zunanjimi povezavami in odprtimi mehanizmi, kar ustvarja osrednjo točko vozila. Vožnja tega avtomobila ni le užitek, temveč prava umetnost. Pri običajnih modelih Huayra so menjalniki skriti in avtomatizirani, kar ne daje enakega občutka kot ročno prestavljanje pri Epitome.

Foto: Pagani

Pagani Huayra Epitome ni le avtomobil, je umetniško delo in inženirski čudež. Vsaka podrobnost je premišljena in dodelana do popolnosti. Ekskluzivnost tega modela, ki je bil izdelan po meri enega samega strastnega ljubitelja avtomobilov, daje vozilu neprecenljivo vrednost. Cena tega edinstvenega vozila ni bila razkrita, vendar lahko z gotovostjo trdimo, da bo presegel večino naših pričakovanj. Huayra Epitome je dokaz, da Pagani še vedno obvladuje umetnost izdelave hiperavtomobilov, ki združujejo eleganco, moč in tehnološko inovativnost na najvišjem nivoju.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.