Ste za eno res fino sladico? Potem morate poskusiti panna cotta tart, novo različico italijanske klasike, ki jo pripravite brez pečenja!
Takšne panakote zagotovo še niste jedli! Gre za nekoliko spremenjeno klasično iitalijansko sladico, ki so ji dodani hrustljavi piškoti in kokosova krema. To je slastna panna cotta tart in zelo enostavno jo je narediti.
View this post on Instagram
Sestavine
Za podlago
- 300 g kakavovih piškotov (npr. Leibniz)
- žlica kakava v prahu
- 150 g mehkega masla
- 30 gramov sladkorja
- 1 ščepec soli
- 1 žlica vode
Za malinino maso
- 250 gramov zamrznjenih malin
- 2 lista želatine
Za panakoto
- 100 ml kokosovega mleka
- 100 ml pinjenca
- 200 ml smetane
- 40 ml medu
- 1 vaniljev sladkor
- 4 listi želatine
View this post on Instagram
Priprava
Za podlago oziroma biskvit piškote fino zmeljemo in jih zmešamo z mehkim maslom, kakavom, sladkorjem, soljo in vodo. Zamesimo testo.
Testo razporedimo na dno kvadratnega pekača (v idealnem primeru z dvižnim dnom, da lahko sladico kasneje vzamemo ven in jo lepo narežemo na rezine) in ga pritisnemo ob dno. Dno in stene pekača morajo biti dobro prekriti s testom. Damo v hladilnik, dokler ne dokončamo naslednjega koraka.
Za panakoto pustimo, da se lističi želatine v hladni vodi zmehčajo. V posodi, potopljeni v toplo vodo, zmešamo kokosovo mleko, pinjenec, smetano, med in vaniljev sladkor. Ločimo približno 100 ml mešanice in odstavimo. Iztisnemo lističe želatine in jih vmešamo k še vroči panakoti, dokler se popolnoma ne stopijo. Zdaj to mešanico razporedimo po testu in pustimo čez noč v hladilniku, da se ohladi.
Za malinovo mešanico segrejemo maline in dodamo iztisnjeno želatino (enak postopek kot pri panakoti) ter dobro premešamo, da se popolnoma stopi. Takoj, ko se maline nekoliko ohladijo, to mešanico razporedimo po plasti panakote. Pustimo, da se vse ohladi in strdi. Nato nanesemo zadnjo (tanko) plast panakote.
Sladico lahko po želji okrasimo s svežimi malinami, užitnimi cvetovi ali kokosovimi drobtinami.
Pa sladek dober tek!
View this post on Instagram