Papierfliegerei – pištola, ki strelja papirnate aviončke

Ko še ni bilo mobilnih telefonov, so se otroci zamotili na tisoč in en način in ne na tisoč in eno aplikacijo. Eden izmed njih so bila papirnata letala in vsak otrok Y generacije ve, kako zgibati klasično puščico. YouTube uporabnik Papierfliegerei pa je šel še korak dlje in izdelal avtomatsko orožje A6 V1.0, ki pa ne strelja metkov, pač pa papirnata letala in sicer enega na 1,5 sekunde.

Prav gotovo se, vsaj moški del bralcev, še spomni, kako izdelati letalo oz. avionček iz papirja. Nekateri so se zadovoljili z najosnovnejšimi oblikami, spet drugi so zložili prave jadralce. Ker je poleg oblike štel tudi let. Nemški uporabnik YouTuba Papierfliegerei pa je stvar dvignil na še višjo raven, saj je izdelal kar strojnico z imenom A6 V1.0, ki pa ne samo strelja papirnata letala, pač pa jih tudi v celoti zloži. Strelivo so namreč le listi papirja, ki pa jih tekom potovanja skozi ”tulec” predela v aviončke.

Drobovje orožja na papirnate aviončke.
Drobovje orožja na papirnate aviončke.

PREBERITE ŠE: Najbolj kul vodna pištola sploh!

Pozabite na vodne pištolice in se po novem pripravite na rafal papirnatih letal.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!