Karierni sejem 2014

Zadnjič posodobljeno: :

Največji slovenski zaposlitveni portal MojeDelo.com letos že dvanajstič organizira Karierni sejem. Sejem bo potekal 22. in 23. oktobra na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Izkoristite izjemno priložnost in v dveh dneh opravite več zaposlitvenih razgovorov, kot v celem letu skupaj.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Gospodarsko raztavišče, Ljubljana

Organizator

Mojedelo.com

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Vstop je prost

Kaj je karierni sejem?
Karierni sejem je stičišče ponudbe in povpraševanja po delu. Prednost za iskalce je, da pridejo do zaposlitvenega intervjuja brez pisanja prošenj, brez prijavljanja na oglase in negotovega čakanja na odgovor. Iskalec se enostavno oglasi na stojnici delodajalca, ki se mu zdi primeren, in opravi razgovor z osebami, odgovorni za zaposlovanje v podjetju.

Poleg domačih in tujih delodajalcev se na sejmu predstavljajo tudi ponudniki izobraževanj in ostalih kariernih storitev. Obiskovalcem bodo na voljo tudi strokovnjaki, ki bodo brezplačno svetovali pri pripravi učinkovitega življenjepisa.

Kaj pridobite z obiskom kariernega sejma?
Karierni sejmi so namenjeni povezovanju delodajalcev in iskalcev zaposlitve. Delodajalci se tako izognejo pisanju zaposlitvenih oglasov, čakanju in zbiranju prijav, selekciji itd. Na drugi strani pa lahko iskalci na sejmu opravijo več kvalitetnih razgovorov za službo kot bi jih sicer v celem letu.

Kako se pripraviti na obisk kariernega sejma?
Svetujemo vam, da na sejem pridete pripravljeni., tako da se predhodno pozanimate, katera podjetja iščejo vaš profil.  Na sejmu boste obdani s številnimi drugimi iskalci, zato je zelo pomembno, da se želenemu delodajalcu predstavite kar se da jedrnato in usmerjeno v sklopu omejenega časa, ki ga imate na voljo. Nekaj smernic za pripravo na obisk kariernega sejma:

  • izberite podjetja, ki vas zanimajo, in se na srečanje dobro pripravite (preberite, s čim se ukvarjajo, kakšne profile zaposlujejo in kaj pričakujejo od kandidatov);
  • pripravite 30-sekundni govor, ki bo kadrovika prepričal, da ste pravi kandidat za pogovor; pripravite dober življenjepis in prinesite dovolj kopij za vse stojnice, ki jih boste obiskali;
  • prinesite tudi druga pisna potrdila, certifikate in priporočila preteklih delodajalcev, ki dokazujejo, da ste dober kandidat;
  • pridite urejeni (sproščena poslovna obleka, čisti čevlji in urejen videz); s seboj vzemite primerno mapo ali torbico, v kateri boste imeli življenjepise in pisala (primerno tudi za shranjevanje gradiv podjetij);
  • pred sejmom se spočijte, da boste imeli dovolj energije za vse intervjuje, ki vas na sejmu čakajo.

Torej, če ste resen iskalec zaposlitve, obiska kariernega sejma ne boste izpustili. Prva priložnost se ponuja že v kratkem, saj se bo na Gospodarskem razstavišču 22. in 23. oktobra odvijal največji tovrstni dogodek pri nas. Vse ostale informacije najdete na spletni strani www.kariernisejem.com. Pa veliko uspeha pri iskanju zaposlitve vam želimo.

Dodatne Informacije

Več informacij:
kariernisejem.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kultura v poletnih mesecih: gledališča, na katera ne pozabite (2021)