Papirnati lončki za kavo, ki jih lahko posadite #Kickstarter

Papirnati lončki za kavo s semeni.

Kava za s sabo tudi pri nas postaja vse bolj popularna, kar pomeni, da v koših za smeti konča vse več papirnatih lončkov. Četudi ločujete, se vlakna papirja ne morejo večno reciklirati, in slej ko prej se ne vrnejo iz odpada. Zato so pri podjetju Reduce. Reuse. Grow. poiskali rešitev in jo našli v vlaknih iz reciklarnic, ki so pregroba za novo obdelavo, mednje pomešali semena in izdelali lončke, ki jih po uporabi lahko posadite. Le zvrnite kak evro v njihov ''lonček'' na Kicstarterju.

Podjetje Reduce. Reuse. Grow. je izdelalo posebne papirnate lončke za kavo (s teksturo palačink), ki so celo več kot biorazgradljivi in za okolje nevtralni, saj vsebujejo še semena, s čimer na okolje delujejo celo blažilno. Vse te lončke bi, posejane, samo v Ameriki, kjer letno porabijo preko 146 milijonov papirnatih lončkov za kavo (in so del problema), v letu dni absorbirale preko ene tone ogljikovega dioksida v atmosferi in tako postale del rešitve.

PREBERITE ŠE: Coffee O’Clock: Slovenska kava za s sabo iz tricikla


Gre torej za daleč najbolj ekološko obarvane lončke za kavo na svetu. In če se odločimo, da jih zavržemo, tudi ni nič narobe, saj bodo po 180-ih dneh od njih ostala zgolj semena, preostalo pa se bo spremenilo v hrano za druge rastline. Zemlja jih rabi, Reduce. Reuse. Grow. pa rabi vas, da podprete njihov projekt, ki ”klije” na Kickstarterju.

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.kickstarter.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ta eleganten monokromatski penthouse v Ukrajini so mokre sanje vsakega minimalista!