fbpx

Pariz dobiva panoramsko fitnes plovilo na človeški pogon

Fitnes plovilo

Parizu se obeta fitnes plovilo na človeški pogon. Takšna je zamisel priznanega oblikovalskega podjetja Carlo Ratti Associati, ki je predstavilo študijo nenavadnega vodnega plovila, ki ga poganja energija, ki jo ustvarjajo fitnes naprave.

Pariz si nadeja sploviti fitnes plovilo na človeški pogon. Če pobuda podjetja Carlo Ratti Associati, ki je nastala v sodelovanju s podjetjem Techogym, neprofitno organizacijo Terreform ONE in inštitutom URBEM, naleti na plodna tla, bo vodno plovilo plulo po reki Seni, ki se vije skozi francosko prestolnico. Na njem bodo sobna kolesa, podatki o ustvarjeni energiji, razdalji, hitrosti, pokurjenih kalorijah ipd. pa bodo uporabnikom projicirani na zaslonu za obogateno resničnost.

PREBERITE ŠE: Avtobus kot fitnes studio z urami spinninga

Na Seni boste morda lahko kmalu poganjali kolo.
Na Seni boste morda lahko kmalu poganjali kolo.

S panoramskim plovilom želijo partnerji demonstrirati uporabnost in potencial človeške energije. Prav vadba na napravah namreč omogoča poganjanje plovila (zbrano energijo pretvarja v električno energijo, ki poganja električni motor). V večernih urah je lahko platforma za zabave. Plovilo v dolžino meri 20 metrov, gosti do 45 ljudi in hkrati prevaža kopico fitnes opreme.

Galerija – fitnes plovilo na človeški pogon:

Dodatne Informacije

Več informacij:
carloratti.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!