fbpx

Koncert: kraljica soula Macy Gray marca 2017 v Zagrebu

Priljubljena ameriška pevka soula Macy Gray bo svoj hrapavi R&B-jevski glas marca 2017 pripeljala v Zagreb, kamor prihaja s svežim jazzovskim albumom Stripped.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
23,00 €

Svetovno znana soul pevka Macy Gray, znana po svojem edinstvenem vokalu, je v svoji skoraj tri desetletja dolgi karieri postala nova Billie Holiday, talent pa je razvijala kot pevka, igralka in producentka. Leta 1999 je za svojo prvo uspešnico I Try prejela grammyja za najboljšo žensko pop glasbenico, prav ta pesem pa je bila nominirana tudi za pesem leta in ploščo leta. Do danes je izdala 10 studijskih albumov, prav tako pa so jo večkrat nominirali za nagrado grammy. Pojavila se je v številnih filmih, vključno z Dan za trening (Training Day, 2001), Spider-Man (2002), Film, da te kap 3 (Scary Movie 3, 2003), For Colored GirlS (2010) ter drugih.

PREBERITE ŠE: Koncert: kultni danski glasbeni producent Trentemøller v Kinu Šiška


Letos je Macy uspel večji umetniški preskok, saj je v želji, da posname album z binauralnim zvokom, zamenjala založnika. Kraljica soula prihaja v Zagreb na krilih nedavno izdanega desetega studijskega albuma Stripped, ki je takoj po izidu pristal na tretjem mestu Billboardovih jazz albumov. Med drugim bo Macy v Tvornici kulture predstavila tudi druge skladbe iz svoje kariere, ki so ‘krivi’, da je Macy ena izmed najbolj poznanih vokalistk zadnjih 17 let. Macy je v industriji, kjer počasi zmanjkuje pravih umetnikov, zgradila lastno vizijo ter ustvarja glasbo, ki uspešno preskakuje meje glasbenih žanrov – vse od eksperimentalnega soula do alternativnega rocka, retro diska in hip hopa.

Dodatne Informacije

Več informacij:
macygray.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!