fbpx

Pasji dnevi

Ben J. Riepe, koreograf in idejni avtor plesne predstave, ki je premiero doživela v Tanzhaus nrw Düsseldorf pred manj kot mesecem dni, je na evropski plesni sceni eden najprodornejših producentov in plesalcev. Velja za brezkompromisnega esteta, ki črpa iz vizualnih umetnosti, njegove plesne kreacije pa se ...

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Kino Šiška, Trg prekomorskih brigad 3, Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Od 12,80 do 20 evrov

Ben J. Riepe, koreograf in idejni avtor plesne predstave, ki je premiero doživela v Tanzhaus nrw Düsseldorf pred manj kot mesecem dni, je na evropski plesni sceni eden najprodornejših producentov in plesalcev. Velja za brezkompromisnega esteta, ki črpa iz vizualnih umetnosti, njegove plesne kreacije pa se umeščajo med teater in instalacijo. Njegov najnovejši izdelek je predstava za sedem plesalcev, ki do določene mere nadaljuje tematiko in estetiko pretekle produkcije Življenje, smrt in hudič, a po drugi strani to ob kompleksni postavitvi, opredeljeni s preciznim koreografskim premislekom o prostoru, času in gibanju ter hkrati z individualno improvizacijsko ustvarjalnostjo, še stopnjuje. Z naslovom se Hundstage naslanja na Seidlov film iz leta 2001, ki je na filmskih festivalih po svetu prejel sedem nagrad. Učitelj, ki splete nenavadno razmerje z nemoralnim zvodnikom, štopar, ki nima sreče, detektiv, ki lovi tatove avtomobilov, par s težavami v zakonu in starec, ki mu je umrla žena na lovu za novimi seksualnimi izkušnjami, so zamenjali medij filmskega platna za plesni podij. 

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.