Pasta Grannies: italijanske babice, ki so na YouTubu prava senzacija

Če boste Italijana vprašali, katere testenine so najboljše, vam bo po vsej verjetnosti odgovoril: "Babičine". Skrivnosti izdelovanja testenin vam predstavljajo Pasta Grannies.

Vse skupaj se je začelo, ko je Vicky Bennison v italijanski deželi Marke pred 15. leti, ko je bila v svojih 40., kupila hišo. V preteklosti je že izdala nekaj knjig o španski kulturi in kuhinji, a za kaj več ni našla časa.

Nekega dne se je z Alessandrom, ki je v lokalnem supermarketu opravljal vlogo menedžerja, zapletla v pogovor o testeninah. Ta ji je povedal, da je njegova babica Maria odlična kuharica, ampak še nikoli ni kuhal skupaj z njo. Vicky se je odločila, da ju povabi k sebi domov, kjer sta ji pripravila pristno italijansko jed.

Vnuk in babica sta ob kuhanju zelo uživala. Maria je pripravila domače rezance, ki sta jih z Alessandrom nato popestrila z ragujem iz različnih vrst mesa, začinjenega s pimentom. Bennisonova je vse skupaj posnela, njen mož, sicer televizijski producent, pa ji je predlagal, da posnetek objavi na družbenem omrežju YouTube.

V zadnjih štirih letih je Bennisonova v svoji oddaji gostila že več kot 200 italijanskih babic, ki slovijo po ročnem izdelovanju najrazličnejših vrst testenin. Njen YouTube kanal Pasta Grannies ima v tem trenutku že 388.749 naročnikov.

Videoposnetki so izjemnega pomena predvsem zaradi tega, ker z razkrivanjem edinstvenih receptov pripomorejo k ohranjanju kulture. Uspeh je v največji meri mogoče pripisati babicam, ki odsevajo posebno toplino.

Dodatne Informacije

Več informacij:
youtube.com
pastagrannies.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljši aparati za sladoled 2021: naj se poletje prične!