Pavel Vetrov – soba, ki je pol minimalistična, pol maksimalistična

Stilsko razpolovljena hotelska soba.

Če pogledamo površno, deluje, kot da gre za fotografijo 'prej in potem', a to ni ena tistih serij. Če pogledate natančno, boste namreč videli, da je oblikovalec iz Ukrajine Pavel Vetrov polovico sobe prebarval povsem na belo, drugi del pa poslikal z grafiti. Pol sobe je torej povsem minimalistične, drugi del pa od glave do pet maksimalističen, z veliko barvami in vzorci značilnimi za ulično umetnost. Med njima točno po sredi prostora poteka ostra ločnica, kot bi jo potegnili z ravnilom.

Pavel Vetrov iz Kijeva si je zamislil prav poseben koncept hotelskih sob, ki so edinstveno prepleskane, navdih za stilsko razpolovljene sobe pa je črpal iz Panične sobe (Panice Room) umetnika Tilta. Polovico razganja od barv in vzorcev, druga polovica pa je umirjena in hladna.

PREBERITE ŠE: Barviti minimalizem japonske banke

To ni primerjava sobe 'prej in potem', pač pa stilsko in točno po polovici razdeljena soba.
To ni primerjava sobe ‘prej in potem’, pač pa stilsko in točno po polovici razdeljena soba.

Soba slika močan kontrast med kaosom ulične umetnosti in sterilnostjo minimalizma med katerima je stroga, nenaravna meja. Zaradi tega deluje, kot da gre za dva različna svetova in posledično dve različni izkušnji. Če ste kreativno navdahnjeni vam bo bolj odgovarjala senzorično preobremenjena in stilsko številnim podhodom podobna stran z grafiti, medtem ko bela polovica nudi spokojnost in prostor primeren za razmišljanje in sproščanje. Konceptu pa niso podvržen le stene, s slogom enega oziroma drugega se je zlilo tudi pohištvo.

Dodatne Informacije

Več o avtorju:
pavelvetrov.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Vse kar posadimo s srcem – uspe!