Pavillon circulaire: paviljon iz recikliranih materialov v Parizu

Okrogli paviljon iz recikliranih materialov

Francoski arhitekturni biro Encore Heureux Architects je v središču Pariza postavil sodoben paviljon iz recikliranih materialov, ki so bili vzeti z gradbišč, iz napačnih naročil in neizkoriščenih zalog. Gre za eksperimentalni projekt, ki prikazuje potencial ponovne uporabe v arhitekturi, ki ustreza kontekstu letošnje konference Združenih narodov o spremembi podnebja.

Pri francoskem arhitekturnem biroju Encore Heureux Architects so zgradili paviljon iz recikliranih materialov, pri katerem gre za eksperimentalni projekt, ki prikazuje potencial ponovne uporabe v arhitekturi.

Okrogli paviljon iz recikliranih materialov
Okrogli paviljon iz recikliranih materialov

Ime začasne zgradbe – Pavillon circulaire, ki v prevodu pomeni okrogli paviljon – se ne nanaša na njeno obliko, ampak na oblikovalski proces, pri katerem gre za uporabo recikliranih komponent – gradbeni materiali za paviljon so bili namreč vzeti z gradbišč, iz napačnih naročil in neizkoriščenih zalog. Projekt Pavillon circulaire ustreza kontekstu letošnje konference Združenih narodov o spremembi podnebja in trenutno stoji pred pariškim hotelom De Ville.

PREBERITE ŠE: Skladišče, prenovljeno v sodobno stanovanje s spuščeno notranjo teraso

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.encoreheureux.org

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
IKEA je naredila manjšo trajnostno hiško s 17 kvadrati, ki je videti fantastično!