Allan Dixon, resnični Dr. Dolittle, mojster selfijev z živalmi

Allan Dixon - mojster selfijev z živalmi

Trenutno je najbolj znan selfi z živaljo resda tisti dveh bratov z orlom, a pravi mojster selfijev z živalmi je v resnici simpatični Allan Dixon, resnični Dr. Dolittle, kot mu tudi pravijo, ali kot si sam pravi, ''šepetalec živali''. In kot boste spoznali v nadaljevanju, svoj vzdevek več kot upraviči.

Allan Dixon je pravi mojster selfijev z živalmi in njegov Instagramov profil je živ dokaz. Tam najdete kopico selfijev s prikupnimi živalmi, majhnimi in velikimi. Nekatere so bolj fotogenične od drugih, ob ogledu selfijev s kengurujem, kozo, ponijem in kakopak kratkorepi grmičarski kenguru (ang. quokka) (selfie s to živaljo je bil letos pravi hit) pa se vam bo stopilo srce.

PREBERITE ŠE: Comedy Wildlife Photography Awards: komične fotografije prostoživečih živali

Allan Dixon in quokka.
Allan Dixon in quokka.

Avstralski pustolovec več kot očitno govori jezik živali tako kot filmski lik Dr. Dollitle; kako bi mu sicer uspelo pripraviti toliko živali, da z njim posnamejo selfija? No, ”šepetalec živali” v resnici ne govori njihovega jezika, kot pravi, njegova skrivnost tiči v tem, da je v njihovem naravnem okolju dolgo pri miru in pri tleh, s čimer pridobi njihovo zaupanje.

Dodatne Informacije

Več fotografij:
instagram.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Bila je čudovita, toda teh šest stvari na svojem telesu je princesa Diana preprosto sovražila