fbpx

Pekarna Brot: nova družinska pekarna v Ljubljani

Iz kotička za pitje kave lahko opazujete ustvarjanje pekovskih mojstrov Foto: Pekarna Brot

Ko ob hladnih dnevih hitimo po opravkih, se nam vedno prileže hiter in slasten prigrizek, zato se marsikdo z veseljem ustavi v pekarni. In Ljubljančani ter obiskovalci našega glavnega mesta se lahko razveselite, saj se je odprla nova pekarna Brot, ki ponuja veliko okusnih možnosti, ki bodo ugajale tudi najbolj zahtevnim sladkosnedom.

Pekarna Brot je nova družinska pekarna, ki se nahaja Poljanski cesti 11 in ponuja skrbno pripravljene dobrote. V njej si lahko privoščite kruh z drožmi, tradicionalne francoske rogljičke in quiche. Vse izdelke vsak dan ročno naredijo pekovski mojstri, ki pri pripravi uporabljajo le naravne sestavine.

Foto: Pekarna Brot

Trenutna ponudba pekarne Brot zajema štiri vrste kruha z drožmi: belega, polbelega, rženega in borodinski kruh s koriandrovimi semeni, ki je sicer pravi Ruski klasik. Pekarna ponuja tudi izbiro za vse, ki se tam ustavijo na malici: quiche v treh različnih verzijah: z lososom, piščancem in zelenjavo.

Za zajtrk ali prigrizek si lahko privoščite rogljiček, narejen po klasičnem francoskem receptu: ročno valjan in z veliko kvalitetnega masla. Izbirate lahko med maslenim rogljičkom, rogljičkom z mandlji, marelično marmelado, ročno narejeno vanilijevo kremo iz naravnega vanilijevega ekstrakta in čokoladnim rogljičkom. Najmlajši se lahko posladkajo s Karamelkom: rogljičkom, ki se lahko jé z žličko.

Foto: Brot

V pekarni se lahko ustavite tudi na kvalitetni italijanski kavi ali čaju, saj ima tudi kotiček z mizami. Od tam lahko spremljate nastajanje dobrot izpod rok veščih pekov ter pokramljate z najbližjimi. Dobrodošli so tudi otroci in štirinožni prijatelji.

Pekarna je odprta vse delovne dni od 8. do 17. ure.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!