fbpx

Pire krompir že celo življenje pripravljate napačno

Kako pripravljate pire krompir? Ga skuhate v vodi, odcedite, dodate maslo, mleko in morda še kislo smetano, nato pa ga premečkate? No, ta priprava pire krompirja naj bi bila popolnoma napačna.

Klasična priprava pire krompirja naj bi bila napačna, saj naj bi voda, ki jo odcedimo, imela največ okusa. Tako vsaj pojasnjuje kuharski mojster Tyler Florens. Kakšna priprava je torej pravilna, da bo krompir ohranil ves svoj okus? Namesto da krompir kuhamo v vodi, bi ga morali kuhati v mešanici smetane, masla, začimb in olivnega olja.

Kako pripraviti pire krompir, da bo ohranil ves svoj okus?
Kako pripraviti pire krompir, da bo ohranil ves svoj okus?

Ko je krompir mehak, ga odstavimo in v posodo postavimo cedilo. Krompir precedimo, na dnu cedila se bo zbrala krema. Nato krompir vrnemo nazaj v lonec, mu dodamo kremo in premečkamo. Po mnenju kuharskega mojstra Florensa naj bi zagotovilo najbolj neverjeten okus.
Boste poskusili?

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.