fbpx

Przepisy: Noworoczne przekąski, które przygotujesz w kilka minut

Novoletni prigrizki, ki jih pripravimo hitro in enostavno ter z njimi zasijemo v vlogi gostitelja oziroma gostiteljice najboljše decembrske zabave.

Novoletni prigrizki oziroma “finger food” so jedi za v prste, ki ne zahtevajo dolgotrajne priprave, enostavna pa je tudi njihova postrežba, saj jih gostje enostavno položijo na prtiček oziroma v roko. S hitro in enostavno pripravo našega izbora slanih prigrizkov za novoletno zabavo se bomo uspešno izognili pogostitvi z dolgočasnim čipsom in neinovativnimi slanimi palčkami, kupom neumite posode, dolgotrajnim uram peke in večnim izgovorom za dejansko organizacijo zabave.

1. Sirove palčke iz listnatega testa

Składniki:

  • 250g listnatega testa
  • 1 jajko
  • 100g naribanega sira
  • začimbe po želji (nam najbolj dišita čili in rožmarin)

Przygotowanie: Odtajano testo razvaljamo in premažemo z razžvrkljanim jajcem, ki ga po želji zmešamo z malce vode. Testo okrasimo z naribanim sirom in začimbami ter ga narežemo na poljubno debele trakove (mi imamo najraje 2 cm široke in 10 cm dolge palčke). Trakove položimo na s peki papirjem obložen pekač, ki ga za približno 15 minut postavimo v na 180 stopinj ogreto pečico. Ohlajene sirove palčke ponudimo kar tako, lahko pa jih postrežemo z različnimi omakami.

Sirove palčke iz listnatega testa
Sirove palčke iz listnatega testa

2. Pikantna piščančja nabodala

Składniki:

  • 4 polovičke piščančjih prsi
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 3 žlice curryja v prahu
  • 0,5 žličke čilija v prahu
  • 250 g jogurta
  • sól
  • pieprz
  • Oliwa z oliwek
Pikantna piščančja nabodala
Pikantna piščančja nabodala

Przygotowanie: V posodi zmešamo kokosovo mleko, jogurt in začimbe. Piščančja prsa narežemo na debelejše trakove, jih položimo v posodo in dobro marinirana nataknemo na lesene palčke. Nabodalca popečemo v ponvi in pečena takoj postrežemo.

3. Italijanski opečeni kruhki

Składniki:

  • 8 kosov belega kruha
  • 2 ząbki czosnku
  • 8 razkoščičenih in nasekljanih oliv
  • 4 paradižniki
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • Oliwa z oliwek
Italijanski opečeni kruhki
Italijanski opečeni kruhki

Przygotowanie: Pradižnike narežemo na kocke in popražimo na olivnem olju. Začinimo in dušimo približno 5 minut. Kruh opečemo v pečici in hrustljavega bogato natremo s česnom, pokapamo z olivnim oljem, obložimo s popečenim paradižnikom in potresemo z nasekljanimi olivami.

4. Pica rolice

Składniki:

  • 400 g listnatega testa
  • pločevinka pelatov
  • 100 g pršuta
  • 100 g mocarele
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • Oregano
  • czosnek
Pica rolice
Pica rolice

Przygotowanie: Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Listnato testo razvaljamo v pravokotnik in ga premažemo s pelati, ki jih poprej nasekljamo, in obložimo z rezinami pršuta. Potresemo z razdrobljeno mocarelo in začinimo s soljo, poprom, česnom in origanom. Iz obogatenega testa zvijemo rulado in jo za 15 minut postavimo v hladilnik. Ohlajeno rulado narežemo na kolobarje in jih razporedimo po s peki papirjem obloženem pekaču. V posodi razžvrkljamo jajce in dve žlici vode ter z mešanico premažemo zvitke. Pica rolice pečemo približno 20 minut in ohlajene takoj postrežemo.

Z Wami od 2004 roku

od roku 2004 badamy miejskie trendy i codziennie informujemy naszą społeczność obserwujących o najnowszych stylach życia, podróżach, stylu i produktach, które inspirują pasją. Od 2023 roku oferujemy treści w głównych językach świata.