fbpx

Reseptit: Uudenvuoden välipalat, jotka valmistat muutamassa minuutissa

Uudenvuoden välipalat, jotka valmistamme nopeasti ja helposti ja loistamme niiden kanssa joulukuun parhaiden bileiden juontajana.

Novoletni prigrizki oziroma “finger food” so jedi za v prste, ki ne zahtevajo dolgotrajne priprave, enostavna pa je tudi njihova postrežba, saj jih gostje enostavno položijo na prtiček oziroma v roko. S hitro in enostavno pripravo našega izbora slanih prigrizkov za novoletno zabavo se bomo uspešno izognili pogostitvi z dolgočasnim čipsom in neinovativnimi slanimi palčkami, kupom neumite posode, dolgotrajnim uram peke in večnim izgovorom za dejansko organizacijo zabave.

1. Sirove palčke iz listnatega testa

Ainesosat:

  • 250g listnatega testa
  • 1 muna
  • 100g naribanega sira
  • začimbe po želji (nam najbolj dišita čili in rožmarin)

Valmistautuminen: Odtajano testo razvaljamo in premažemo z razžvrkljanim jajcem, ki ga po želji zmešamo z malce vode. Testo okrasimo z naribanim sirom in začimbami ter ga narežemo na poljubno debele trakove (mi imamo najraje 2 cm široke in 10 cm dolge palčke). Trakove položimo na s peki papirjem obložen pekač, ki ga za približno 15 minut postavimo v na 180 stopinj ogreto pečico. Ohlajene sirove palčke ponudimo kar tako, lahko pa jih postrežemo z različnimi omakami.

Sirove palčke iz listnatega testa
Sirove palčke iz listnatega testa

2. Pikantna piščančja nabodala

Ainesosat:

  • 4 polovičke piščančjih prsi
  • 100 ml kookosmaitoa
  • 3 žlice curryja v prahu
  • 0,5 žličke čilija v prahu
  • 250 g jogurta
  • suola
  • pippuri
  • oliiviöljy
Pikantna piščančja nabodala
Pikantna piščančja nabodala

Valmistautuminen: V posodi zmešamo kokosovo mleko, jogurt in začimbe. Piščančja prsa narežemo na debelejše trakove, jih položimo v posodo in dobro marinirana nataknemo na lesene palčke. Nabodalca popečemo v ponvi in pečena takoj postrežemo.

3. Italijanski opečeni kruhki

Ainesosat:

  • 8 kosov belega kruha
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 8 razkoščičenih in nasekljanih oliv
  • 4 paradižniki
  • suola
  • pippuri
  • basilika
  • oliiviöljy
Italijanski opečeni kruhki
Italijanski opečeni kruhki

Valmistautuminen: Pradižnike narežemo na kocke in popražimo na olivnem olju. Začinimo in dušimo približno 5 minut. Kruh opečemo v pečici in hrustljavega bogato natremo s česnom, pokapamo z olivnim oljem, obložimo s popečenim paradižnikom in potresemo z nasekljanimi olivami.

4. Pica rolice

Ainesosat:

  • 400 g listnatega testa
  • pločevinka pelatov
  • 100 g pršuta
  • 100 g mocarele
  • 1 muna
  • suola
  • pippuri
  • oregano
  • česen
Pica rolice
Pica rolice

Valmistautuminen: Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Listnato testo razvaljamo v pravokotnik in ga premažemo s pelati, ki jih poprej nasekljamo, in obložimo z rezinami pršuta. Potresemo z razdrobljeno mocarelo in začinimo s soljo, poprom, česnom in origanom. Iz obogatenega testa zvijemo rulado in jo za 15 minut postavimo v hladilnik. Ohlajeno rulado narežemo na kolobarje in jih razporedimo po s peki papirjem obloženem pekaču. V posodi razžvrkljamo jajce in dve žlici vode ter z mešanico premažemo zvitke. Pica rolice pečemo približno 20 minut in ohlajene takoj postrežemo.

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.