fbpx

Plavalne kape za bradače, ki jim pomagajo, da plavajo hitreje

Plavalna kape za tiste z dolgo brado.

Pri Virgin Trains so izdelali inovativne kape za bradače ''Beard Cap'', ki so namenjene moškim, ki so prepričani, da jih njihova košata brada upočasnjuje pri plavanju. Narejena je iz lycre, prilagodljiva in za večkratno uporabo. Ovije se okoli brade in podobno kot lase pokrije vso dlakavo rast, da ta ne predstavlja več tolikšnega upora. Prvič jih bodo testirali na največjem evropskem rekreativnem plavalnem tekmovanju Great North Swim, ki poteka v Veliki Britaniji.

Pri Virgin Trains UK so izdelali posebne plavalne kape za bradače, ki moškim z brado pomagajo plavati hitreje. Razdelili jih bodo med bradate udeležence plavalnega tekmovanja Great North Swim, ki bo med 12. in 14. junijem 2015 potekalo na jezeru Windermere na Otoku.

Plavalna kape za tiste z dolgo brado.
Plavalna kape za tiste z dolgo brado.

Kapa je sicer odgovor na debate na plavalnih forumih o tem ali košate brade predstavljajo oviro pri plavanju. To je spodbudilo partnerja plavalnega dogodka Virgin Trains, da opravi raziskavo na to temo in rezultati so pokazali, da je kar 12 odstotkov moških prepričanih, da jih dolga brada upočasnjuje, skoraj četrtina pa pravi, da jih med plavanjem ovira.

Takšne prizore bomo videvali na jezeru Windermere med 12. in 14. junijem 2015.
Takšne prizore bomo videvali na jezeru Windermere med 12. in 14. junijem 2015.

Raziskava je sicer odkrivala še druge prednosti in slabosti brade, a če ostane pri temi, so pri Virgin Trains plavalne kape za bradače izdelali, ker želijo svojim strankam ponuditi karseda prijetno izkušnjo, četudi ta ni neposredno povezana z vožnjo z vlakom.

PREBERITE ŠE: Float – terapevtski pripomočiki za lebdenje na vodi

Tako poleg 50 odstotnega popusta za prevoz na plavalno tekmovanje ponujajo tudi inovativno kapo ”Beard Cap”.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!