fbpx

Poceni potovanje po Evropi: 5 mest, ki jih morate obiskati, če potujete na “budgetu”

Poceni potovanje
Foto: envato

Če iščete poceni potovanje, preverite pet cenovno ugodnih evropskih mest, ki jih velja obiskati čimprej.

Kako do poceni potovanja? Dandanes potovanje po Evropi ni več tako ugodno kot nekoč. Benetke, London, Pariz,… to so mesta, ki niso prijazna do tankih denarnic. Zato pa še vedno najdemo kopico krajev, kjer boste lahko potovali ugodneje, ne da bi bili zato prikrajšani za lepoto ali znamenitosti.

Izberite poceni potovanje po Evropi

Atene, Grčija

Post Office je zgodovinsko prestolnico Grčije uvrstil med najcenejšo destinacijo za mestni oddih v Evropi, saj naj bi se cene v zadnjih letih znižale kar za nekaj odstotkov. Hoteli v Atenah so še posebej ugodni, saj gre predvsem za manjše, družinsko vodene nastanitve. Torej, če iščete poceni potovanje, so Atene odlična izbira.

V skladu z raziskavo naj bi za dve nočitvi v hotelu s tremi zvezdnicami odšteli 110 evrov.

Foto: Unsplash/Sergio Garcia

Lizbona, Portugalska

Medtem ko portugalska prestolnica slovi po nagrajenih restavracijah, lahko popotniki tu še vedno obedujejo za drobiž. Po omenjeni raziskavi sodeč, naj bi bila Lizbona po cenah obedovanja v restavracijah med najugodnejšimi (takoj za Atenami). Za pivo boste odšteli slabe 3 evre (za razliko od Londona, kjer se cena podvoji), za sloviti Pastel de Nata pri Pastéis de Belém pa dober evro.

Če želite prenočiti, je v Lizboni veliko cenovno ugodnih hotelov, še cenejši pa so Airbnb-ji. Nekatere najbolj priljubljene Airbnb v mestu lahko dobite že za 60 evrov na nočitev.

Foto: Unsplash/Julian Dik

Riga, Latvija

Po podatkih omenjene raziskave je Riga eno najcenejših mest v Evropi,po cenah namestitve pa se uvršča takoj za Atene. Vijugajte lahko po ozkih uličicah očarljivega starega mestnega jedra, okušate lokalno kulinariko na uličnih stojnicah že za nekaj evrov in na Trgu Dome prisluhnete brezplačnim koncertom.

Mesto lahko pobližje spoznate tudi na supu, za najem boste odšteli dobrih 15 evrov.

Foto: Unsplash/Rihards Sergis

Sofija, Bolgarija

Ne le, da je Bolgarija postala najcenejša vsestranska destinacija v Evropi, vse bolj se uveljavlja tudi zaradi ugodne smuke, ki jo nudijo bolgarska smučišča.

Sofija, prestolnica, je nekaj 10 km oddaljena od gorovja Vitoša, ki zagotavlja izjemne zimske razmere za snežne navdušence (tukajšnje cene so v primerjavi s Francijo ali Italijo naravnost smešne).

Foto: Unsplash/Fred Moon

Berat, Albanija

Nepozabne bele otomanske hiše v Beratu so kljub svoji edinstvenosti prepogosto spregledane, medtem ko njihove sosede na drugi strani Jadrana v Apuliji dobivajo precej več pozornosti. V njih lahko celo prenočite. Preproste, tradicionalne sobe zagotavljajo izjemno ugoden način bivanja v tem delu Albanije, saj so mnoge prevzele funkcijo penzionov ali neodvisnih hotelov.

Za nočitev tu boste odšteli približno 40 evrov.

Foto: Unsplash/Mark de Jong

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.