fbpx

Kako potovati poceni: 5 nasvetov popotniških veteranov o tem, kako potovati ugodno

Kako potovati poceni?

Foto: Unsplash/Drif Riadh

Ne glede na to, kako izkušen popotnik ste, je načrtovanje potovalnega proračuna pogosto zahtevno. Preverite te enostavne nasvete izkušenih popotniških mačkov.

Načrtujete potovanje? Potem so ti nasveti vredni zlata. Prihranili vam bodo namreč kar nekaj denarja na vaših potovanjih.

Prtljaga – varčno pakiranje

Številne letalske družbe drago zaračunavajo dodatno prtljago, zato se splača spakirati kar se da varčno. Vzemite seboj le najnujnejše, če pa oblačil med potovanjem zmanjka, poiščite pralnico ali seboj spakirajte še nekaj detergenta za perilo.

Hostli

Če se vam hoteli zdijo finančno nedosegljivi, si nastanitev poiščite v hostlu. Ti so običajno najbolj dosegljivi, njihove cene pa se gibljejo od nekaj evrov do nekaj deset na noč. Najcenejše so tiste v skupnih sobah.

Foto: Unsplash/Anete Lusina

Kolesa – uporabite kolo za najem

Souporaba koles je prisotna v številnih večjih mestih in zato odličen način, da raziščete destinacijo, ob tem pa se tudi nagibate. Večina storitev ponuja pavšalno ceno za dan, kar vam bo omogočila, da vidite kar največ krajev.

Turistične pasti – na spletu preverite zapise drugih popotnikov

Težko boste našli Parižana na Eifflovem stolpu ali Newyorčana na Times Squareu, čeprav te lokacije letno obišče 7 milijonov oz. 26 milijonov turistov. Vstopnine za največje znamenitosti so pogosto tudi najdražje. Najboljše ideje za izlete in znamenitosti boste dobili kar od domačinov, zato je smiselno, da s katerim stopite v kontakt ali povprašate pri recepciji nastanitve. Hkrati pa preverite tudi informacije na spletu.

Foto: Unsplash/Fabio Fistarol

Namesto taksija – javni prevoz

Najboljši način za premagovanje daljših razdalj na potovanju je javni prevoz, pa tudi daleč najbolj prijazen vaši denarnici. Podzemna železnica ali vlak vas lahko stane že od nekaj centov do nekaj evrov, medtem ko boste za taksije odšteli občutno več.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.