Foto: IG couplegoals

Pogovori o spolnosti, ki jih moraš imeti s svojim partnerjem!

Zadnjič posodobljeno: :

Preden se z nekom potopite v svet spolnosti, je čas za resen pogovor o tem in onem.

Pogovor o intimnem odnosu je prav tako pomemben, kakor sam intimni odnos. Se pravi, da bi bil spolni odnos dober, je potrebna dobra predigra in pred tem kakovosten pogovor. Konec koncev, kako mislite, da bo vaš partner vedel, da imate radi predigro, če mu tega ne poveste? Ali mu boste to pokazali? Kako?

Pogosto veliko stvari ostaja odprtih in jih imate za samoumevne, a potem, ko pride do nesoglasij, ugotovite, da temu ni bilo tako. Nihče vam ne bo prebral misli, tudi če se s partnerjem zelo dobro poznate. Prav tako tudi vi ne morete nekomu prebrati misli, čeprav mislite, da lahko.

Dober odnos temelji na pogovoru, odprtosti, zaupanju, ljubezni ter dobri in zdravi spolnosti. In zato bi morali s partnerjem opraviti naslednje pogovore, da bo vse delovalo še bolje in da bosta oba brez sramu uživala v intimnosti.

Pogovor o spolnem zdravju

To je sicer nekoliko zapletena tema, vendar se morata o tem pogovoriti, ko se odločita za spolni odnos. Spolno prenosljive bolezni so resničnost. Kondom je nujen. Vendar pari, ki so že dolgo skupaj, pogosto ne uporabljajo kondoma. Da bi prišli do te stopnje, morate vedeti, da je vaš partner tako zdrav kot v, in ​​da nobeden od vaju nima spolno prenosljive bolezni, ki bi jo lahko prenesel na drugega. Zato je zelo pomembno, da ta pogovor opravite v trenutku, ko se odločite odstraniti kondom.

Določanje meja

Eksperimentiranje je v redu, vendar se boste strinjali, da vsi eksperimentirajo drugače. Za nekatere je eksperimentiranje preizkušanje novih poz, za nekatere na primer seks na javnem mestu. To vsebuje marsikaj, zato preden v svojo spalnico prinesete nekaj novega, preverite omejitve svojega partnerja in mu tudi sporočite, česa si vi ne bi želeli poskusiti, kaj vas preprosto ne zanima in v čem zagotovo ne uživate. To je pogovor, ki bi ga morali imeti odrasli pari s ciljem povečanja užitka.

Govorite o svojih fantazijah

Nič ni lepšega od fantaziranja s partnerjem, od tistega pogleda v njihovih očeh, ki vse odobrava. Fantazije so eno, resničnost pa drugo, zagotovo pa se lahko večina stvari spremeni v resničnost, če sta oba zainteresirana. Povejte mu vse svoje želje, to bo tudi posebna vrsta zbliževanja.

Kako doseči vrhunec

Da, tudi o tem se razpravlja. Vemo, da je za moške lažje. Ko pa govorimo o ženskah, je tu veliko pasti. Torej, vse ženske med spolnim odnosom in penetracijo ne doživijo orgazma, potrebno je nekaj več. Vemo tudi, da mnogi moški poskušajo, vendar če poskusijo na napačen način, še vedno ne bodo dosegli orgazma pri ženski. Poveje jim kaj naj naredijo in jim razložite, kako vam je najlepše in najlažje doživeti vrhunec. Vemo, da ste morda nekoliko v zadregi, a po tem pogovoru bo vse veliko lepše.

Kako pogosto boste imeli spolne odnose

Vemo, da se spolni odnos večinoma zgodi spontano in tako bi tudi moralo biti. Na začetku razmerij imajo partnerji pogosteje spolne odnose, ker se spoznavajo. Nato se situacija nekoliko umiri in nadaljujeta z rednimi odnosi, ki morajo biti zadovoljivi za oba. Kakovost je enako pomembna kot pogostost.

Katero kontracepcijo uporabljate

In ne lažite se, dejstvo je, da veliko parov ne uporablja kondoma in mnogi mislijo, da je brez kondoma veliko bolje. O tem se je treba pogovoriti. Dolgoročni partnerji običajno ne uporabljajo zaščite, so pa tudi takšni, ki zaščite skoraj nikoli ne uporabljajo, tudi če imajo le občasne zveze. Če s takim partnerjem začnete razmerje, potem je to lahko velik problem, saj vas lahko okuži s spolno prenosljivimi boleznimi. Tudi pogovor o drugih kontracepcijskih metodah, kot so tablete in podobno, je lahko ena od tem. Vse je odprto z namenom, da bi spolne igrice ostale zanimive.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!