Mustang Mach-E GT Performance Edition: podivjan električni poni

Ford Mustang na elektriko!

Mustang Mach-E GT Performance Edition

Mustang Mach-E GT Performance Edition se je pridruži čredi modela Mustang Mach-E GT, zaradi česar je že tako hiter električen “poni” postal še hitrejši.

480 konjskih moči (358 kw) ter 860 njutonmetrov navor nov model Mustang Mach-E GT Performance Edition postavljajo v posebno pozicijo. Z uporabo prilagojene programske opreme za izkoriščanje energije namreč poveča moč na dobrih 480 konjskih moči, ki v povezavi z električnim navorom pomeni nore številke ne glede na to, ali govorite o pick-upih ali športnih avtomobilih. Novinec od 0 do 100 km/h skoči v le 3,5 sekundah, kar je le dve desetinki počasneje kot Shelby GT500.

Mustang Mach-E GT

Sprednje zavore so nadgrajene na 19-palčne rotorje z rdečimi Brembo čeljustmi, ki jih pokrivajo nova 20-palčna platišča, ovita v Pirellijeve pnevmatike. Doseg se zmanjša za slabih 25 km na 378 km, vendar je to majhna cena za dodatno zmogljivost. Na zunanjosti je nekaj manjših sprememb, kot so platišča in posebna barva modela. Proizvodnja naj bi se začela konec leta 2020, modeli pa bodo do prodajalcev prišli prihodnje leto.

Mustang Mach-E GT Performance Edition

Kdaj točno bomo na slovenskih cestah ugledali prvega popolnoma električnega Forda, še ni znano. A vemo, da se bo to zagotovo zgodilo že leta 2021.

Mustang Mach-E GT
Mustang Mach-E GT Performance Edition

Dodatne Informacije

ford.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Novi GMC Hummer EV – Godzilla se vrača