Poletno branje: katere knjige vzeti s sabo na plažo?

Foto: Link Hoang / Unsplash

Obstajata nekako dva tipa ljudi na plaži. Tisti, ki se samo sončijo in tisti, ki vedno nekaj počnejo. Vseeno je v katero skupino spadate vi, saj vas bo branje knjig popeljalo v drugo dimenzijo. Pozabili boste na čas in na svet okoli sebe, saj boste stopili v svojega domišljijskega. Katere knjige so letos tiste prave, ki vam bodo na plaži krajšale čas, pa poglejte v nadaljevanju.

1. E L James – Svoboda

Foto: felix.si

E L James nas znova popelje v vznemirljivi čutni svet Petdesetih odtenkov, v ljubezensko zgodbo, ki se je dotaknila več milijonov src po svetu. Knjiga prikazuje poroko desetletja, na kateri bo Anastasia Steele postala žena Christiana Greya. Ampak, ali je Christian res primeren za moža? Njegov oče ni prepričan, njegov brat želi organizirati vražjo fantovščino, zaročenka pa se noče zaobljubiti, da ga bo ubogala …
Podoživite čutnost, romantiko in dramo Petdesetih odtenkov svobode skozi misli, razmišljanja in sanje Christiana Greya.

2. Michel Bussi – Ne izpusti me

Foto: felix.si

Kriminalka na čudovitem otoku, ki zadane kot kozarec punča.
Par zaljubljenih turistov v turkiznem morju na otoku Reunion. Brezdelje, palme, sonce … Popolna kombinacija. Toda sanje se hitro spremenijo v nočno moro. Turistka Liane izgine iz hotela. Nihče je ne more najti in njen mož Martial Bellion se iz priče prelevi v osumljenca številka ena. Še posebej potem, ko pobegne s šestletno hčerko. Zasledovanje, cestne zapore, leteče patrulje. Začne se pravi lov na človeka, ki za seboj pušča trupla v čudoviti naravi, kjer živi najbolj mešano prebivalstvo na vsem svetu. In policistu Christosu, ki se je vajen prepuščati zaspani milini otoka, dimu zamala in opojnosti rumovih koktajlov, ki jih meša barman v hotelu Alamanda, se zdi, da ubežnik za turista neverjetno dobro pozna otok in je vedno korak pred njimi …

3. Julia Quinn – Kavalirjeva ponudba

Foto: felix.si

Sophie si niti v sanjah ni predstavljala, da bo kdaj zaplesala na slavnem plesu v maskah, ki ga vsako leto prireja lady Bridgerton. Čeprav je grofova nezakonska hči, je v očeh ošabne in pohlepne mačehe samo služkinja. Toda v krepkem objemu vljudnega in neznansko čednega Benedicta Bridgertona se je počutila kot princeska.
Julia Quinn je prvo knjigo začela pisati mesec dni po končanem študiju. Od takrat še ni nehala tipkati. The New York Times jo je razglasil za najboljšo pisateljico romanov o devetnajstem stoletju.

4. Barbara in Allan Pease – Odgovor

Foto: felix.si

Knjiga obravnava nove znanstvene raziskave o sposobnosti možganov, da so gibalo uspeha. Pomaga vam narediti prvi korak proti spremembam in k temu, da se odločite, kaj v življenju dejansko hočete. Vlije vam samozavest, da si postavite cilje in spremenite svojo službo, razmerje ali življenjski slog ter si tako zastavite pravo smer v življenju. Če želite spremeniti razmere, v katerih ste, vendar potrebujete pomoč pri prvem koraku, vam bo ta knjiga pokazala, kako ugotoviti, kaj hočete v življenju in kako to izpeljati.

5. Robin Sharma – Ob 5ih vstani in svet ti bo ležal na dlani

Foto: felix.si

Knjiga Ob 5-ih vstani in svet ti bo ležal na dlani je navdihujoča zgodba o dveh običajnih ljudeh, ki si želita – tako kot mi vsi – biti produktivnejša, uspešnejša in bolj umirjena v teh časih digitalnih motenj in prevelike zapletenost. Ko spoznata samosvojega magnata, se jima želje uresničijo. Milijarder namreč postane njun duhovni učitelj. Popelje ju na čudovito potovanje po svetu, ki jima dramatično spremeni in izboljša poslovno plat življenja, na novo vzpostavi učinkovitost in v njiju prebudi srečo ter občutek osebne svobode. Ob 5-ih vstani in svet ti bo ležal na dlani je delno program za mojstrstvo, delno nabor taktik in metod za produktivnost na ravni genialnosti in delno priročnik za čudovito življenje, ki vas bo spremenil. Za vedno.

6. Mark Manson – Dol mi visi

Foto: felix.si
V nenavadnem priročniku za samopomoč, ki je odsev sodobne generacije, zvezdniški bloger ovrže vse, kar je nepomembno, in nam razkrije, kako se lahko nehamo truditi, da bi bili ves čas ‘pozitivni’, in tako resnično postanemo boljši in srečnejši ljudje. Desetletja nam govorijo, da je pozitivno razmišljanje ključ do srečnega, bogatega življenja. “J***š pozitivnost,” pravi Mark Manson. “Bodimo iskreni, vse to sranje je v k***u in z njim moramo živeti.” Na svojem neverjetno priljubljenem spletnem blogu in v knjigi Dol mi visi Manson ne leporeči oziroma slepomiši. Pove tako, kot je – postreže z odmerkom surove, osvežujoče, iskrene resnice, po kateri danes še kako hrepenimo.

7. Šunmjo Masuno – Zen – preprosto srečno življenje

Foto: felix.si

Slavni menih zenovskega budizma in oblikovalec japonskih vrtov Šunmjo Masuno iz zakladnice večstoletne modrosti črpa jasne in praktične nasvete, kako bistvo zena brez posebnega truda vpeljati v moderno življenje. Z minimalističnimi vinjetami ob vsakem nasvetu bralcu med prebiranjem knjige ponudi priložnost, da se med enim in drugim sprosti z globokim vdihom. S tem priročnikom se boste naučili, da sreče ne iščete v izjemnih izkušnjah, temveč z majhnimi spremembami v vsakdanjem življenju, na primer v svojem ravnanju, razmišljanju ali pri sodelovanju z drugimi. Poleg tega se boste naučili ceniti zdajšnji trenutek ter se z vsako nalogo odprli novemu občutku notranjega miru in trdnosti.

8. Dania Schiftan – Prišlo mi bo!

Foto: felix.si

Najpogostejši temi, zaradi katerih se ženske obrnejo na strokovnjake za spolnost, sta nedoživljanje orgazma med seksom in pomanjkanje spolnega poželenja, ki pa je vsekakor povezano s tem, da ženska orgazma ne doživi ali ga doživi zelo težko. A če bi radi določeno stvar obvladali, jo vadimo. Kdor želi dobro igrati klavir, obiskuje glasbeno šolo. Tovrstno načelo velja za vsa življenjska področja – le pri seksu mislimo, da morajo stvari kar same od sebe potekati tako, kot je treba. A tudi seksa se da naučiti. Tudi željo po spolnosti se da pridobiti. Vsaka ženska lahko doživi vaginalni orgazem. Dania Schiftan v knjigi Prišlo mi bo! opiše korake, ki pripeljejo do vaginalnega vrhunca, pomaga pa nam tudi bolje spoznati lastno telo.

 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!