fbpx

Kolo Veloretti: električno kolo z retro videzom

Amsterdam velja za prestolnico kolesarjev in tako niti ni čudno, da se ravno tam pojavi kakšen odličen proizvajalec koles. Tokrat gre za proizvajalca električnih koles Veloretti in njihova prva modela koles Ivy in Ace.

Čeprav nam ime Veloretti zveni povsem italijansko, govorimo o nizozemskim podjetju, kjer pa kljub vsemu prisegajo na italijanski retro oblikovalski jezik. Kljub izrazitem retro videzu, sta Veloretti Ivy in Ace povsem novodobni električni kolesi z napredno tehnologijo. Električni kolesi sta opremljeni s tihim 250-vatnim električnim motorjem Bafang, hidravličnimi zavorami, pogonskim jermenom iz karbona in ″neskončnim″ samodejnim menjalnikom Enviolo. Prednja in zadnja luč sta integrirani v aluminijasti okvir kolesa, prav tako pa tudi odstranljiva baterija, s kapaciteto 510 Wh. Shrani lahko dovolj energije za do 60, oziroma 120 kilometrov dolgo pot, odvisno od modela.

Samodejni menjalnik bo opravljal svoje delo brez pomoči kolesarja, da se lahko le ta posveti prometu in morebitnim oviram na cesti. Napredni sistem se bo samodejno prilagodil načinu vožnje in temu primerno tudi prestavljal. Poleg tega sta kolesi opremljeni s senzorjem za navor, kadenco in hitrost, našli pa boste tudi povezavo Bluetooth, GPS, 3G in 4G. S pomočjo tehnologije bo mogoče nadzorovati lokacijo koles in brezžično posodobiti programsko opremo. Preko vgrajenega zaslona na krmilu, bo lahko kolesar preverjal podatke o vožnji, dobil navigacijske usmeritve ali pa se povezal s katero izmed aplikacij na mobilnem telefonu. Električni kolesi, s težo 21 kilogramov, sta na voljo za okoli 2.400 evrov.

Dodatne Informacije

electric.veloretti.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!