fbpx

Ponta do Sol: odpira se prva vas za digitalne nomade – to bo najlepša pisarna na svetu!

Digital Nomads Madeira

Foto: IG portugalonthetop
Zadnjič posodobljeno: :

To bo prva evropska vas za digitalne nomade, nahajala pa se bo na sanjski Madeiri.

Digitalni nomadi so ljudje, ki za opravljanje svojega dela uporabljajo samo digitalne tehnologije, radi potujejo, so neodvisni in živijo povsod po svetu. Skratka, digitalni nomad živi in dela “na cesti”, ker lahko svoje delo, za katero potrebuje le dostop do interneta (in dobro internetno povezavo), opravlja s katerega koli konca sveta.

To so blogerji, oblikovalci, novinarji, fotografi, itd. In ker je pandemija koronavirusa v zadnjem letu bistveno spremenila naše življenje, se je pojavila nova skupina digitalnih nomadov. Delo od doma je namreč zaradi trenutnih razmer za mnoge postalo del vsakdana, zato niso več obsojeni na pet dni v pisarni, torej delajo na daljavo.

Prav tako se pričakuje, da se bo v 2021 vedno več ljudi odločalo za daljša potovanja, kjer bodo lahko bolj učinkovito združili delo in užitek.

S tem v mislih se na portugalskem otoku Madeira odpira prva evropska vas za digitalne nomade. Gre za projekt Digital Nomads Madeira, ki odpira vrata zainteresiranim digitalnim nomadom 1. februarja v mestu Ponta do Sol. Do 30. junija ima 100 digitalnih nomadov priložnost živeti v tem čudovitem kraju, kjer je podnebje vedno prijetno, sonce sije celo leto, narava pa je neverjetno lepa. Nomadska vas ponuja popotnikom brezplačne pisarne, brezplačen internet vsak dan od 8. do 22. ure in številne druge ugodnosti. Edini pogoj pa je, da se morajo zavezati, da bodo bivali najmanj en mesec.

Projekt je skupna pobuda regionalne vlade Madeire, zagonskega podjetja Starup Madeira in Gonçala Halla, svetovalca za delo na daljavo. Povezali so se tudi z lokalnimi podjetji, kot so hoteli in podjetja za najem avtomobilov, tako da jih lahko uporabljajo vsi digitalni nomadi, ki bodo prišli sem živet in delat. Gonçalo in njegovi partnerji upajo, da bodo sprožili več podobnih projektov, tako na Madeiri kot na več podeželskih območjih Portugalske.

Dodatne Informacije

digitalnomads.startupmadeira.eu

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!