fbpx

Popolne destinacije za tiste, ki ljubite vino

Ljubite vino? Kozarec vina v večernih urah je eden večjih užitkov v življenju. Kaj pravite, užitkarji? Se strinjate? A potovanje v kraje, kjer rastejo vrste vinorodnih sort grozdja … To je tisto pravo! Izbrskali smo popolne destinacije za tiste, ki ljubite vino.

Popolne destinacije za tiste, ki ljubite vino:

Bordeaux, Francija

Vinske počitnice? O, ja. To je to! Bordeaux se nahaja na jugozahodnem delu Francije, ob reku Garonne. Elegantno podeželsko področje je znano po petih vrstah grozdja: Merlotu, Cabernet Sauvingonu, Cabernet Francu, Petit Verdotu in Malbecu. Priporočamo, da pričnete vaše potovanje v Médocu, in od tu nadaljujete pot po celotni regiji. Ne bo vam žal!
Kje se nastaniti? Château Cordeillan-Bages

Bordeaux, Francija
Bordeaux, Francija

Dolina Napa, Kalifornija

Šestdeset kilometrov severno od San Francisca se nahaja Napa Valley. Nedvomno govorimo o eni najboljših vinskih regij. Majhna, slikovita mesteca, kot sta Yountville in St. Helena, štejejo več kot 400 vinskih kleti. Območje je znano po krepkih in svilnatih vrstah Caberneta in Chardonneya. O kulinarični sceni raje ne bi izgubljali besed, je bolje, da jo enostavno sami poskusite.
Kje poiskati namestitev? Auberge du Soleil

Dolina Napa, Kalifornija
Dolina Napa, Kalifornija

Toskana, Italija

Pomislite na “italijansko vino” in si predstavljajte podobo toskanskega podeželja. Verjamemo, da so se vam v mislih naslikale prekrasne srednjeveške vasice, s cipresami obkrožene ceste in hribi, posejani s številnimi vinogradi, ki se razprostirajo do tam, kamor seže človeško oko. Smo se mar zmotili?
Kje se nastaniti? Borgo Santo Pietro

Toskana, Italija
Toskana, Italija

Piemont, Italija

Tukaj vas bodo navdušili krasni ljudje. Piemont je območje, ki meji na Francijo in Švico. Mrzle Alpe in toplo mediteransko podnebje je pravzaprav odlična kombinacija za pridelavo izjemnih vrst vina – zlasti vrste Spumante, italijanske verzije šampanjca.
Kje se nastaniti? Hotel Castello di Sinio

PREBERITE ŠE: Top 10: najlepše plaže v Evropi

Piemont, Italija
Piemont, Italija

Dolina Douro, Portugalska

Svetovno znana vinska pokrajina Douro je kraj vinskih romarjev. Pokrajino, ki je področje slikovitih terasastih vinogradih, znanih po grozdju in vinu Port, napaja reka Douro. Ta se v pristaniškem mestu Porto izlije v Atlantik.
Kje se nastaniti? The Six Senses Douro Valley

Dolina Douro, Portugalska
Dolina Douro, Portugalska

Hawkes Bay in Marlborough, Nova Zelandija

Nekatera najboljša svetovna vina izhajajo prav iz Nove Zelandije. Ta je poznana kot ena največjih izvoznic Sauvignon Blanca. Regiji Marlborough in Hawkes Bay sta še posebej posejani z vinogradi in vinogradništvom. V Hawkes bay-u je priporočljivo poskusiti Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah in Chardonnay. V pokrajini Marlborough, ki je hkrati tudi največja vinogradniška regija, pa je najbolj znana sorta vin prav Sauvignon Blanc. Tudi Riesling in Piont je tam vredno poskusiti.
Kje se nastaniti? Art Deco Masonic Hotel in Chateau Marlborough

Piemont, Italija
Piemont, Italija

Dolina reke Rhône, Francija

Vpliv Mediterana sega po reki 250 kilometrov v notranjost. Tudi tu so že obstajale lokalne sorte grozdja, prilagojene lokalnim klimatskim pogojem. V stotih letih je postalo vino s tega področja enakovreden tekmec vinom iz najboljših leg okolice Rima.
Kje se nastaniti? Chateau de Rochegude

Dolina reke Rhône, Francija
Dolina reke Rhône, Francija

 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!