Posestvo Peterc: luksuzni oddih v Goriških Brdih, ki kar kliče po romantiki

Zadnjič posodobljeno: :

Vinogradniško posestvo Peterc, ki se nahaja v Goriških Brdih, je namenjeno odraslemu popotniku, ki si želi miru, sprostitve in uživanja v imenitnem okolju. Skrbno opremljene sobe z izbranimi dodatki se ponašajo s prelepimi razgledi, ki onkraj vinogradov in oljčnikov segajo vse do Jadranskega morja. Težko boste našli bolj romantičen kraj za oddih kot na posestvu Peterc.

Posestvo Peterc, od koder se razgledi raztezajo nad več kot 200 let starim vinogradom, leži v vasi Kojsko vrh Goriških Brd, na stičišču Meditarana in Alp. Regija ponuja najboljše dveh svetov, z neskončno paleto aktivnosti in zanimivosti, vrhunskih restavracij in domačih oštarij, priznanih in nagrajenih vinarjev, rekreativnih dejavnosti na prostem, kjer se lahko naužijete dih jemajoče lepote briške krajine ali raziskujete prepleteno zgodovino teh krajev.

Foto: Posestvo Peterc

Sobe na posestvu Peterc so opremljene z okusom in željo po vašem udobju in sproščenem uživanju. Ponujajo veličasten razgled onkraj vinogradov vse do morja, elegantno pohištvo, izbrane starine in avtorska likovna dela. Čakajo vas razkošno zakonska postelja in vso udobje, ki ga pričakuje zahteven in izkušen popotnik: TV (ali po želji soba s knjigami), brezplačen WiFi, brezplačna voda in vino ter izbor najboljših pravih čajev in lokalno nabranih zeliščnih čajev. Kopalnica se lahko pohvali s prvovrstno italijansko keramiko in armaturami, luksuznimi mili francoske hiše Hermes in snežno belimi brisačami iz najfinejšega frotirja.

Foto: Posestvo Peterc

Gostom pa tukaj niso na voljo le vrhunske nastanitve in odlični zajtrki, temveč tudi izviren nov koncept polpenziona. Namesto, da se za celoten čas bivanja zavežete h kosilu ali večerji, lahko sedaj uživate v raznolikosti vsak dan drugačne gastronomske izkušnje brez nadležnega iskanja prave restavracije ali gostilne, ukvarjanja z rezervacijami ali celo iskanjem poti in prevozom tja in nazaj. Za vse to poskrbijo na posestvu Peterc.

Foto: Posestvo Peterc

Še ena zanimivost posestva je pisarna med vinogradi. Gre za elegantno prostorno sobo z razgledom čez vinograde vse do morja, z osebnim asistentom z znanjem tujih jezikov, prigrizki in pijača so na voljo ves dan, brezplačno vam tudi operejo in zlikajo. Vse to pospremijo odlična vina, sveže pripravljena sezonska hrana ter širok nabor dejavnosti v naravi, ki vam pomagajo ohranjati kondicijo. Morda se sliši kot pobožna želja nekoga, ki je že naveličan dela od doma v času prepovedi druženja, a na posestvu Peterc vas čaka vse našteto in še več za prijetno in uspešno delo na daljavo.

Preizkusite pa se lahko tudi v vlogi vinarja, in sicer tako, da na posestvu Peterc za leto dni, ali pa tudi dlje, posvojite vinsko trto v starodavnem vinogradu. Za vsako posvojeno trto prejmete ličen certifikat, ki vam zagotavlja posebno polnitev vaše steklenice rebule iz enega samega soda, ki ga skrbno pridela priznani vinar Matjaž Četrtič iz večkrat nagrajene vinske kleti Ferdinand.

Aktivnosti vam torej na vinogradniškem posestvu Peterc ne bo manjkalo, zato si hitro rezervirajte svoj oddih ali odklop v Goriških Brdih, kamor ne pozabite peljati tudi svoje boljše polovice. Tole kar kliče po romantiki!

Dodatne Informacije

peterc-brda.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Majer’ca: pravljični butični hotel v Bohinju, za katerega komaj čakamo, da ga obiščemo