Preprosti triki za večje in polnejše ustnice brez filerjev

Zadnjič posodobljeno: :

Občutek samozavesti prihaja z zdravo dozo ljubezni in skrbi zase. Ustnice torej rabijo le malo pozornosti in nege, da bodo videti polnejše, ne pa filerjev. Spodaj vam prinašamo nasvete, kako se jim posvetiti in kako nanesti ličila za naravno večje ustnice.

Družbeni standardi lepote se nenehno spreminjajo. Tako so na primer v zadnjih nekaj desetletjih ideal lepote postale sočne in polne ustnice. Kako jih doseči? S filerji? Mogoče, a kaj če to ne bi bila naša prva izbira? Raje se ustnicam posvetimo tako, kot si to zaslužijo in poskusimo na naravni način doseči večje in polnejše ustnice.

Piling za boljšo cirkulacijo

Suhe, blede in nagubane ustnice niso dobra podlaga za šminko. Piling bo odstranil vse suhe in odmrle kožne celice. Poleg tega bo spodbudil njihovo cirkulacijo, ki bo naravno zapolnila vse razpoke. Piling bo vašim ustnicam dal tudi naravno rožnato barvo.

Vlaženje je najpomembnejše

Namesto da si vsakih nekaj dni drgnete ustnice s pilingom, jih obvezno negujte z bogatim balzamom za ustnice. Seveda ne pozabite piti veliko vode. Tudi dodajanje potrebnih elektrolitov v vodo, vsaj enkrat na dan, je zelo pomembno. Če namreč pijete čisto vodo, včasih to ni dovolj, saj ustnice rabijo še druge sestavine za lep in zdrav videz.

Vlaženje je najpomembnejše.

Korektor za boljšo podlago

Uporaba manjše količine korektorja na ustnicah pred nanosom šminke, od sredine navzven, bo ustvarila iluzijo večjih ustnic. Ta trik je najboljši pri mat ali žametnih odtenkih šminke, ne pa tudi pri tistih z visokim sijajem. Tekstura takšnih šmink je namreč prevlažna. Prav tako lahko svinčnik za ustnice nanesete s pomočjo tankega čopiča potem, ko nanesete svojo barvo. Tako boste poravnali linijo in dosegli bolj definirane ustnice.

Strateško nanašanje svinčnika za ustnice

Najboljši prijatelj polnih ustnic je zagotovo svinčnik za ustnice. Ne pomaga le, da šminka ostane znotraj linij, ampak je tudi priložnost za nekaj ustvarjalnosti, saj lahko določite linijo ustnic kjer koli želite. Vsekakor je tu subtilnost ključnega pomena – če se preveč oddaljite od linije ustnic, ne bodo videti naravno, niti privlačno. S svinčnikom lahko veliko spremenite že, če se le malo premaknete zunaj črte ustnic na sredini in se nato v zunanjih kotičkih približate svoji naravni liniji. Ta majhen trik lahko močno spremeni končni videz.

Doza sijaja za ustnice

Tako kot piling zgladi vaše ustnice, bodo zaradi sijaja videti polnejše in večje. Če pa niste preveč navdušeni nad sijajem, ga poskusite nanesti le na sredino ustnic, da bo služil kot osvetljevalec.

S sijajem bodo ustnice videti polnejše in večje.

Subtilna kontura za večje ustnice

K polnejšemu videzu ustnic lahko prispeva tudi malce bronzerja na spodnji strani spodnje ustnice, ravno tam, kjer se pojavlja tudi naravna senca. S čopičem za senčila ustvarite tanko črto tik nad to točko pod spodnjo ustnico, da poudarite senco in naredite ustnice optično polnejše.

Stimulacijski balzam za ustnice

Če imate raje povsem naraven videz in želite svoje ustnice poudariti brez šmink in svinčnikov za ustnice, poiščite spodbudne oziroma “plumping” sestavine v balzamu ali olju za ustnice, ki pospešijo cirkulacijo. Meta in cimet sta odlična stimulanta, tako dobra, da lahko to celo začutite. Poiščite izdelke, ki jih že vsebujejo v formuli, ali preprosto dodajte kapljico eteričnega olja v svoj najljubši balzam. Če se bojite, kako bi se morda vaša koža odzvala, najprej preizkusite na majhnem predelu kože na roki.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
“Pražena karamela” je najlepša barva za lase za pomlad 2021!