fbpx

Postavi se zase! Ne boj se svojega notranjega glasu! Postani samozavesten!

Foto: Andrea Piacquadio od Pexels

Strah ne more biti brez upanja, niti upanje brez strahu je zapisal Baruch Spinoza. Tudi zato je pomembno, da poslušaš svoj notranji glas in spregovoriš o tem kar čutiš!

Če želiš uspeti, če želiš spremeniti svoje življenje, če želiš resnično doseči svoje sanje, se ne smeš bati svojega notranjega glasu. Ne smeš se bati, da bi spregovoril in prosil za to, kar želiš, ali zahtevaš, kar si zaslužiš.

Ne smeš se bati, da bi se postavil zase. Uporabiti moraš svoj glas, ker je to tvoja moč. To je tvoje orožje proti kakršnikoli krivici ali nespoštovanju.

Če želiš zasijati, se nehaj bati svojega talenta. Nehaj ga skrivati v sebi. Prenehaj se bati kritik ali tega, kar si ljudje mislijo. Prenehaj razmišljati kako popoln bi moral biti, preden ga pokažeš.

Ne boj se prvega koraka, ker ne veš, kam te bo pripeljal. Nisi tu, samo zato, da bi šel mimo. Nisi tu, da bi naredil čim manj. Nisi tu, da bi živel, kakor, da nimaš nobenega vpliva na to, kako poteka tvoje življenje, ali kakšno življenje bi moral živeti.

Če želiš najti pravo ljubezen, ne zadržuj v sebi slabih čustev vsakič, ko se nekdo slabo obnaša ali te rani. Nehaj zadržati stvari v sebi, komuniciraj, ker ne želiš izgubiti te osebe.

Ne govori brez razmišljanja, ker ne veš, kakšno zmešnjavo bodo ustvarile tvoje besede. To je pravzaprav test, da vidiš, kako si te nekdo želi ali kakšni so njihovi resnični nameni. Kajti nekateri te imajo radi samo, dokler je vse po njihovem, ko pa želiš, da gredo stvari, za spremembo, še na tvoj način – tedaj boš videl njihove prave barve.

Tvoj glas ne bo vedno slišan, in morda ne boš dosegel želenih rezultatov z besedami, ampak verjemi, da te nič ne ubije bolj kot tišina, zlasti, ko gre za stvari, ki so zate pomembne.

Nič ne boli, kakor da veš, da bi tvoje besede lahko nekaj spremenile, da bi ti lahko prinesle več sreče ali prihranile bolečino. Nič ne boli bolj, kakor vedeti, da imaš močan glas, ki ga nisi uporabili, ko si imel priložnost.

Ne dovoli, da ti kdo reče, da tvoj glas ni pomemben, ali da ne bo ničesar spremenil, ker lahko in bo. Sčasoma bo slišan in ljudje te bodo poslušali. Sčasoma bo tvoje življenje odvisno samo od tebe, in takrat bo tvoj glas tvoja moč.

Nehaj se bati svojega glasu. Nehaj se bati, kako daleč te lahko pripelje in koliko ti lahko besede spremenijo življenje.

Nehaj se bati svojega glasu in se nauči, kako naj bo on – tvoj najljubši zvok.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!