fbpx

Praznična jelka v Vilni vas bo popolnoma omrežila

Novoletna jelka v Vilni

Tako kot so pred dnevi praznične lučke osvetlile Ljubljano in druga slovenska mesta in kraje, je praznični duh zajel tudi Vilno, glavno mesto Litve, od koder prihajajo čudoviti posnetki božičnega drevesa. To je še višje od ljubljanske ''Melanije'', ki v višino meri 20 metrov. A bolj kot njena višina očara čarobni 'plašč' iz lučk, v katerega so odeli mogočno jelko, ki ponosno stoji pred vilensko katedralo. Kaj menite, prekaša Melanijo ali je ljubljanska vseeno lepša?

Vilenska novoletna jelka vas bo s svojo lepoto popolnoma omrežila. Še dodatno jo namreč razsvetljuje mreža iz 50 tisoč belih lučk.

Glavni trg v Vilni bo v prazničnem času krasila pravljično okrašena jelka.
Glavni trg v Vilni bo v prazničnem času krasila pravljično okrašena jelka.

Za primerjavo, ”Melanijo” osvetljuje 10 kilometrov lučk, Ljubljano pa skupno krasi kar 64 kilometrov svetlobnih skulptur.

PREBERITE ŠE: 10 alternativnih božičnih dreves: predlogi DIY


Vilenska praznična jelka v beli ‘obleki’ deluje naravnost čarobno. V višino meri 27 metrov, v širino pa 50 metrov. Skupno se razteza na 2500 kvadratnih metrih. Žari tako močno, da se jo bojda opazi tudi z letala.

Galerija – praznična jelka v Vilni:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!