fbpx

Premiera: drama Krogi

Film, navdihnjen z resničnim dogodkom, preplete usode ljudi, ki jih je za vedno zaznamovalo junaško dejanje iz preteklosti.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Kinodvor
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
4,25 € - 4,95 €

Bosna, 1993. Srbski vojak Marko je v družbi prijateljev, ko opazi tri soborce, ki surovo pretepajo muslimanskega civilista Harisa. Marko posreduje in ga reši, a vojaki se spravijo nadenj in ga pretepejo do smrti. Leto 2005. K Harisu, ki si je medtem ustvaril družino v Nemčiji, se v begu pred nasilnim možem zateče Markovo bivše dekle. V Beogradu se Markov najboljši prijatelj Nebojša, zdaj ugleden kirurg, sooča z dilemo, ko se na njegovi operacijski mizi znajde vodja trojice vojakov. K Markovemu očetu, ki v Trebinjah gradi cerkev, s prošnjo za delo pristopi mladenič, za katerega se izkaže, da je sin enega izmed morilcev.

Film Krogi so najbolj nagrajevan srbski film preteklega leta, dobitnik posebne nagrade žirije v Sundance-u, nagrade ekumenske žirije v Berlinu in nagrade občinstva v Sarajevu.

Drama Krogi (Krugovi, Hrvaška, Francija, Nemčija, Slovenija, Srbija, 2013)
Drama Krogi (Krugovi, Hrvaška, Francija, Nemčija, Slovenija, Srbija, 2013)

Dodatne Informacije

Drama
Krogi
(Krugovi, Hrvaška, Francija, Nemčija, Slovenija, Srbija, 2013)
Režija: Srdan Golubović. Igrajo: Aleksandar Berček, Leon Lučev, Nebojša Glogovac, Nikola Rakočević, Hristina Popović, Boris Isaković, Vuk Kostić, Jasna Đuričić, Geno Lechner, Marko Janketić.

26. 2., Kinodvor

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.