Prenovljeni Mercedes-Benz E (2021): prenova, ki je več kot le kozmetični popravek

Prenovljeni Mercedes-AMG E 53 (2021)
Zadnjič posodobljeno: :

Zaradi odpovedi avtomobilskega salona v Ženevi, se so vse novosti preselile na svetovni splet, kjer bo v naslednjih dneh zelo pestro. Med prvimi smo lahko tako videli prenovo Mercedes-Benza razreda E.

Prenovljeni Mercedes-Benz razreda E prihaja z osveženo zunanjo podobo, svežo tehnologijo in z več sodobne varnostne opreme. Najmočnejša različica, Mercedes-AMG E 53, bo imela 3,0-litrski 6-valjnik s 435 konjskimi močmi in 520 Nm navora. Razred E pa bo na voljo tudi v obliki priključnega hibrida. Pogon modela E350e sestavljata 2,0-litrski bencinski motor in elektromotor z 90 kW moči. Skupna moč sistem znaša 318 konjskih moči in 370 Nm navora. Prenovljeni razred E bo tako na voljo v obliki limuzine, karavana (tudi All-Terrain različica), kupeja in kabrioleta.

Najbolj opazna sprememba prenove sta prednji in zadnji del avtomobila v kombinaciji z žarometi. V notranjosti še vedno dominira sistem MBUX z 12,3-palčnim zaslonom in 12,3-plačno ploščo z digitalnimi kazalniki. V osrednji konzoli je nov upravljalni gumb, ki ga lahko vidimo tudi v novejših modelih Mercedes-Benz. Razred E je dobil nov volan, nove vozne asistente in prvič tudi 360° kamero, ki ima izboljšan pogled na boke avtomobila.

Galerija: Prenovljeni Mercedes-AMG E 53 (2021)

Dodatne Informacije

Več informacij:
mercedes-benz.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kia EV6: nove oblikovne smernice za drugačno prihodnost