fbpx

ŠKODA OCTAVIA RS iV: ekološka naelektrena športnica

ŠKODA OCTAVIA RS iV

ŠKODA OCTAVIA RS iV je postala prvi športni avtomobil znamke ŠKODA, ki ga poganja priključni hibrid.

Elektrificirano ŠKODO OCTAVIO RS iV poganja priključni hibrid, ki ga sestavljata 1,4-litrski bencinski motor in elektromotor z močjo 85 kW. Skupna moč hibrida znaša 245 (180 kW) konjskih moči, kar je dovolj da pospeši od 0 do 100 km/h v 7,3 sekundah in doseže najvišjo hitrost 225 km/h. Po številkah gre za najbolj ekološko različico OCTAVIE RS, ne pa za najhitrejšo. Le te bosta prišli kasneje v letu in imela 2,0-litrski bencinski oziroma 2,0-litrski dizelski motor. Priključno hibridna OCTAVIA RS bo imela dovolj električne energije za do 60 kilometrov dolgo pot, energija pa je shranjena v bateriji s kapaciteto 13 kWh.

Za polnjenje baterije bomo na gospodinjski vtičnici potrebovali 6 ur, v primeru močnejše polnilnice pa bo baterija polna v 3,5 urah. V primerjavi z običajno OCTAVIO ima OCTAVIA RS agresivnejše odbijače, značilne podolgovate LED-luči za vožnjo v megli in 18-palčna platišča, ki jih lahko nadgradimo z 19-palčnimi. V notranjosti bomo našli nekaj vstavkov, ki imitirajo karbonska vlakna, usnjen športni volan, športne sedeže in nepogrešljiv logotip RS.

Galerija: ŠKODA OCTAVIA RS iV

Dodatne Informacije

Več informacij:
skoda.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!