fbpx

Prestižna veriga hotelov Ritz-Carlton ima prvi »yacht« hotel

Foto: Ritz-Carlton
Zadnjič posodobljeno: :

Po dolgem čakanju je luksuzna jahta Evrima končno odplula na prvo križarjenje. Ena najbolj pričakovanih luksuznih ladij v zadnjih nekaj letih je sprejela prve goste in prvič izplula v širni svet. Pokukali smo v notranjost jahte Ritz-Carlton Evrima in izvedeli, v čem se razlikuje od ostalih.

Težko pričakovana super jahta Evrima je 298 potnikov z »debelimi denarnicami« v sredini oktobra popeljala na magično potovanje od Barcelone do Nice. Destinacija pa ni tista, zaradi katere so se petični gostje odločilu za plovbo.

Evrima je resnično nekaj posebnega. Eleganten, sodoben dizajn in razkošni materiali ter personalizirane storitve in meni, ki ga je ustvaril kuhar s tremi Michelinovimi zvezdicami, naredijo prvo ladjo hotelske verige Ritz-Carlton edinstveno na svetu.

Štirje bazeni in spa center

Luksuzna ladja potnikom nudi neprimerljivo več prostora, kot katera koli druga ladja doslej. Sobe za goste so opremljene z zakonskimi posteljami, razkošnimi kopalnicami s kadjo, prho in dvojnim umivalnikom, vsaka soba pa ima tudi zasebno zunanjo “teraso” s pogledom na morje in masažnim bazenom.

Da bi gostom zagotovili najvišjo stopnjo zasebnosti, so na jahti kar štirje bazeni, med uživanjem na ležalnikih ob prelivnem bazenu s pogledom na ocean pa so na voljo vrhunski koktajli in lahki prigrizki. Ponudba vključuje tudi spa center in otroški program “Ritz Kids” z igralnico za najmlajše.

Glavna ladijska restavracija ponuja menije, ki jih navdihujejo osrednje destinacije. Meni s petimi hodi je ustvaril kuhar Sven Elverfeld iz restavracije Aqua s tremi Michelinovimi zvezdicami v Ritz-Carltonovem hotelu v Wolfsburgu v Nemčiji. Na voljo sta tudi odlična azijska restavracija in suši bar, sobna postrežba pa je gostom na voljo ves dan in noč.

Cene križarjenj se gibljejo od 1000 evrov na osebo na noč, v nekaterih posebnih paketih pa tudi kakšen evro manj. V prvem letu plovbe bo Evrima plula po Sredozemskem in Karibskem morju, gostom pa nudi pakete s sedmimi ali desetimi nočitvami.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.