fbpx

Preživite kampiranje brez škandala: 5 navad, ki jih v kampih nikakor ne smete početi

Foto: envato

Kampiranje je super, a obstajajo stvari, ki v kampih niso sprejemljive. Obnašanje, navade itd. prav je, da lahko vsak gost kampa uživa v zasluženem počitku, brez da bi mu ga kvaril nevljudni sosed.

Kampiranje je fantastičen način, da se ponovno povežemo z naravo in sprostimo stres vsakdanjega življenja, a kadar sosed prakticira katero izmed navad, ki v kampih niso sprejemljive, je morda kampiranje vse prej kot sproščujoče.

Hrup

Eden glavnih grehov v kampu je pretiran hrup. Ne glede na to, ali gre za glasno glasbo ali pa hrupne pogovore pozno ponoči, lahko s tovrstno nevljudnostjo kaj hitro zagrenite počitnice drugim gostom kampa. Ne pozabite, da drugi morda iščejo miren pobeg, zato pazite, da ne vpijete vse povprek in upoštevate ure, ko je zaželena tišina.

Foto: envato

Ignoriranje meja

Pri kampiranju je ključnega pomena spoštovanje osebnega prostora. Neupoštevanje meja posameznih parcel in raznašanje opreme na sosednje prostore je lahko grob poseg v zasebnost sosedov.

Puščanje smeti

Pustiti kamp poln smeti ni le nevljudno, ampak tudi neprijazno do okolja. Vedno pospravite za seboj in odvrzite odpadke v za to namenjene zabojnike. Ohranjajte naravo čisto, da lahko v njej uživajo tudi drugi.

Pomanjkanje nadzora nad hišnimi ljubljenčki

Če kampirate s hišnimi ljubljenčki, je bistveno, da jih imate ves čas pod nadzorom. Spuščeni psi, pretirano lajanje in pasje tavanje po drugih parcelah je vse prej kot prijetno za ostale goste kampa. Kot lastnik ste za vašega kosmatega prijatelja odgovorni, prav tako pa tudi za njegovo obnašanje.

Foto: envato

Neupoštevanje tišine

Številni kampi zgodaj zjutraj in pozno zvečer zahtevajo mir, neupoštevanje teh ur pa lahko moti vse tiste, ki se želijo v miru naspati. V tem času poskrbite, da ne boste pretirano hrupni, tudi če le parkirate avtomobil ali pa odidete na stranišče.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.