Prihaja festival Živel Shakespeare!

Hamlet Globe to Globe

Letos beležimo 400. obletnico smrti največjega angleškega dramatika Williama Shakespeara. V SNG Drama Ljubljana so ob tej priložnosti pripravili festival, poimenovan Živel Shakespeare!, katerega kulturno dogajanje bo potekalo od 17. do 23. aprila 2016, na Velikem odru Drame, v Mali drami in v Drama kavarni.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

SNG Drama Ljubljana

Organizator

SNG Drama Ljubljana

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

0–22 €

Festival Živel Shakespeare!, s katerim bodo v SNG Drama Ljubljana počastili 400. obletnico smrti še za časa svojega življenja izjemno priznanega in cenjenega književnika ter gledališkega igralca Williama Shakespeara, bo s predstavo Hamlet Globe to Globe odprl londonski Shakespeare’s Globe, ki že dve leti gostuje po svetu in za katerega je pred več kot štirimi stoletji pisal sam Shakespeare.

V ponedeljek, 18. aprila 2016, si bodo lahko obiskovalci na Velikem odru ogledali obnovljeno Shakespearovo dramo Beneški trgovec, delo v režiji Eduarda Milerja. 19. in 21. aprila bodo lahko vsi gledališki navdušenci uživali v legendarni monodrami Hamlet z Robertom Korošcem v naslovni vlogi in Danielom Dayjajem Škufco v režiji.

PREBERITE ŠE: Orto Fest 2016 – program in nastopajoči 

»Sam poglej si v knjige: ker če pravico terjaš, zanesljivo dobiš pravice več, kot bi je rad.«  – William Shakespeare
»Sam poglej si v knjige: ker če pravico terjaš, zanesljivo dobiš pravice več, kot bi je rad.«
– William Shakespeare

Poleg predstav se bosta v času festivala zvrstila tudi dogodka v okviru cikla Družabno in družbeno, ki bosta v Drama kavarni. Sreda, 20. april, bo v znamenju pogovora o Shakespearovem življenju in delu, petek, 22. april, pa se boste lahko udeležili pogovora z naslovom Kaj bi si Shakespeare mislil o nas?

Festivalsko dogajanje bo v soboto, 23. aprila, slavnostno zaokrožila premiera Shakespearove klasike – tragedije Macbeth, ki bo uprizorjena v režiji Igorja Pisona.

 

Dodatne Informacije

Več informacij:
drama.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Čokoljana 2020: največji čokoladni dogodek v Ljubljani se vrača oktobra