Priljubljeni časi: z Googlom se zdaj lahko izognete gneči v trgovinah in lokalih

Google: Priljubljeni časi

Ste kdaj imeli kakšen tak dan, ko ste upali, da v trgovini ali lokalu ne boste naleteli na koga, ki ga poznate ali vam res ni bilo do čakanja v vrsti? Roko na srce, kdaj pa vam je bilo? In kaj ima to veze z Googlom? Vse. Google nas namreč po novem zalaga tudi z informacijo o statistiki obiskov trgovine ali lokala, da lahko preverite najbolj priljubljene čase, torej kdaj tam običajno vlada največja gneča in kdaj je najboljši čas za nakupovanje, obisk fitnesa ali branje časopisa ob srkanju kavice.

Z Googlom se zdaj lahko izogibate gneči v trgovinah, lokalih in drugih javnih objektiv, saj vam priljubljeni brskalnik po novem poleg že znanih informacij ob rezultatih iskanja izpljune tudi najbolj priljubljene čase, torej statistiko obiskov iskane trgovine ali lokala. Vse kar morate storiti, da se prebijete do nje je, da v iskalno okno vpišete želeno ime in tapnete nanj, nove informacije pa bodo priložene odpiralnemu času, naslovu, telefonski številki in ostalim podatkom (funkcija je na voljo samo v mobilnih napravah).

PREBERITE ŠE: Your Timeline: Google Zemljevidi vam omogočajo, da greste po svojih preteklih stopinjah

Googlove ''prometne informacije'' za trgovine, lokale, ipd.
Googlove ”prometne informacije” za trgovine, lokale, ipd.

Nova pridobitev je sila koristna, sploh za večja mesta in turistične kraje, kjer je gneča v trgovinah, muzejih, ipd. praktično neizogibna. Ali pač? Na ta način se jim lahko izognete kolikor se le da. A še bolj kot to pride prav na dnevni ravni. Če bi se namreč radi izognili ”prometnim konicam” v trgovini, odšli na kavo, ne da bi okoli vas mrgolelo ljudi ali zavili na fitnes, ko se tam ne bi potilo še tisoč drugih teles, je kot nalašč za vas. Google se je do statistike prebil prek podatkov uporabnikov Androidov, ki so mu dovolili beleženje oziroma delitev svoje lokacije z drugimi, zato slika ni povsem realna, a verjamemo, da navade uporabnikov iOS in drugih naprav niso kaj dosti drugačne.

Dodatne Informacije

Več informacij:
support.google.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Polaroid Go: najmanjši analogni instant fotoaparat na svetu