Vse, kar morate vedeti o psu

Vse, kar morate vedeti o psih in še več

Da so psi človekov najboljši prijatelj je novica stara kot Zemlja. Toda ste vedeli, da imajo fantje trikrat več možnosti, da dobijo telefonsko številko dekleta, če imajo ob sebi psa? Ste kdaj dobili občutek, da vas pes preprosto razume? Nekaj, kar ne moremo trditi za številne ljudi okoli vas. Ste vedeli, da ko pes sliši jok ali smeh, je njegova reakcija v možganih podobna vašim? Veste, da se med spanjem zvijejo v kepo, da ohranjajo telesno temperaturo in pred plenilci zaščitijo najbolj ranljive dele telesa? Še vse ostalo, kar morate vedeti o psu, pa izveste v prispevku.

Lastniki psov pozor! Za vas imamo vse, kar morate vedeti o psu. Sicer verjetno mislite, da veste že vse, a gotovo se bo v prispevku našlo marsikaj, kar vam bo razširilo pasje znanje in doprineslo k vajinemu odnosu. Če na primer mislite, da je vaš pes najbolj pameten pes na svetu, ni sicer nič narobe, a znanost pravi, da so psi pametni kot dvoletni otrok. Pes lahko namreč razume ”le” okoli 150 besed, ”šteje” do pet in opazi preproste anomalije. A če že iščete najpametnejšo pasmo, potem izbirajte med borderskim ovčarjem, pudljem in nemškim ovčarjem.

PREBERITE ŠE: Prikupni posnetki psov, ki jih je (skoraj) premagal spanec

Psi imajo od 10-tisočkrat do 10-milijonkrat bolj občutljiv voh kot ljudje.
Psi imajo od 10-tisočkrat do 10-milijonkrat bolj občutljiv voh kot ljudje.

In ne, psi niso popolnoma barvno slepi, kot ste verjetno mislili. Le namesto treh receptorje za sprejemanje svetlobe kot jih imajo človeške oči, imajo njihove le dva. Zato vidijo zgolj črno, belo, modro in rumeno barvo, rdeča in zelena pa je zanje siva. Še mnogo več zanimivosti pa najdete v zgornjem prispevku.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!