fbpx

Priložnost zamujena, ne vrne se nobena: 7 potovanj, ki si jih privošči brez otrok

Potovanje z otrokom je lahko čudovito, vendar obstaja kar nekaj pustolovskih potovanj, za katera je bolje, da si jih privoščiš, preden si ustvariš družino ali pa se na njih odpraviš sam s partnerjem. In tukaj je 7 odličnih idej.

Tukaj je 7 idej za potovanja, ki si jih privošči, preden imaš otroke oziroma se na njih odpravi sam s partnerjem.

Islandija

Potapljanje v razpoki Silfra
Potapljanje v razpoki Silfra

Seveda se na Islandiji najde kar nekaj stvari, ki jih lahko počneš s svojimi otroki, a ko pride do večjih adrenalinskih pustolovščin, je bolje, da se tja odpraviš brez njih. Pojdi se potapljat v razpoko Silfra, ki je zarezana med severnoameriško in evrazijsko ploščo, pojdi na vulkan Thrihnukagigur ali pa raziskuj ledene jame. Po končanih pustolovščinah se sproščaj v geotermalnih bazenih in savnah.

Pariz

Jardin des Tuileries
Jardin des Tuileries

Pariz je mesto luči, ljubezni in romance, zato je idealen kraj, ki ga lahko obiščeš brez otrok. Sprehodi se po pariških ulicah z roko v roki in se ustavi v francoskih pekarnah ter sirarnah, kjer lahko kupiš stvari za piknik v Jardin des Tuileries ali pod Eifflovim stolpom. Izkoristi priložnost za ure nakupovanja v Marais ali pa za pohajkovanje po Musee D’Orsay, po Centre Georges Pompidou ali Louvru. Privošči si aperitiv na Montparnassu in digestiv na levem bregu Sene.

Route 66

Route 66 v Arizoni
Route 66 v Arizoni

Dobrodošel na skoraj 4000-kilometrskem roadtripu po ameriškem podeželju in zgodovini! Prevozi t. i. Main Street of America od Los Angelesa do Velikega kanjona in reke Colorado, naravnost v srce Rust Belta. Lahko se odločiš za neprekinjeno vožnjo od Kalifornije do Chicaga ali pa se ustaviš ob znamenitostih in v obcestnih lokalih. Uživaj v potovanju in meditativnem zvoku odprte ceste brez vprašanj: “Smo že tam?”, ki bi lahko prekinila idilo.

Monte Carlo

Dobrodošli v glamurozni svet Monte Carla.
Dobrodošli v glamurozni svet Monte Carla.

Izživi svoje bondovske sanje in potuj v glamurozni svet Monte Carla. Elegantno okrožje znotraj državice Monako je eden najsvetlejših draguljev francoske riviere. Poišči svojega notranjega agenta 007 v kakšni od igralnic, oglej si menjavo straže ob knežji palači, izberi si modni kos v Pavilions Monte Carlo ali pa uprizori znano sceno med Grace Kelly in Cary Grantom iz filma Ujeti tatu (To Catch A Thief, 1955) in najemi kabriolet za vožnjo po obalni cesti Grand Corniche.

Tokio

Tokio
Tokio

Obstaja kar nekaj stvari, ki bi otroke v Tokiu preprosto navdušili (Hello Kitty World!), a mesto je polno aktivnosti, ki so namenjene predvsem odraslim. Zgodaj zjutraj se lahko odpraviš na ribji trg Tsukiji ali na ogled svetišča. Privošči si sake nekje v mestu in obvezno preveri Tokyo Whisky Library. Križari po reki Kanda. Preizkusi se v japonski kuhinji ali pa obišči raj za kawaii, Kawaii Monster Café.

Dubaj

V Dubaju lahko tudi smučate.
V Dubaju lahko tudi smučate.

Dragulj Združenih arabskih emiratov je resno poslovno središče, ki v ‘prostih’ urah postane igrišče za odrasle. Obišči katerega od bazenov v ultraluksuznih hotelih, smučaj v nakupovalnem središču ali pa se potapljaj v enem izmed vodnih parkov. V Dubaju ne manjka arabskih tržnic, kjer lahko kupiš spominke v obliki zlata ali tekstilnih izdelkov in začimb, pa tudi velikih nakupovalnih centrov, kot sta na primer Mall of the Emirates in Dubai Mall, ki ima naziv največjega nakupovalnega centra na svetu. Na kosilo se odpravi v kakšno izmed najboljših restavracij na svetu, oglej si največji akvarij na svetu in podvodni živalski vrt, odpravi se na puščavski safari ali pa se preprosto odpočij na kateri od zlatih plaž Jumeriah Beach Parka.

Železniška proga Oslo-Bergen

Proga med Oslom in Bergnom velja za eno najlepših potovanj z vlakom.
Proga med Oslom in Bergnom velja za eno najlepših potovanj z vlakom.

Da bi lahko resnično cenil čudo vožnje z vlakom, potrebuješ ljubezen do zatopljenega gledanja skozi okno in občudovanja kulise. Skoči na Bergensbanen ali Bergen Line, da izkusiš eno najlepših potovanj z vlakom, ki traja 7 ur. Potovanje se začne v Oslu, na poti pa te čaka skoraj 500 kilometrov ledenikov, fjordov, obširnih dolin in z ledom prekritih gora.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!