fbpx

Soapack: ta razkošna embalaža za šampone je v celoti izdelana iz mila

Ustvarjalci z različnih koncev sveta nas v zadnjem času vsakič znova navdušujejo z novimi načini, kako iz rabe izriniti plastiko za enkratno uporabo – naslednja v vrsti genialnih zamislih sliši na ime Soapack.

Pripomočki, ki jih uporabljamo med umivanjem, se običajno nahajajo znotraj plastične embalaže za enkratno uporabo. Povprečen posameznik naj bi po nekaterih podatkih tekom življenja porabil kar 800 stekleničk za šampone, ki za razgradnjo potrebujejo na tisoče let in tako onesnažujejo okolje.

Na pomoč zdaj prihaja Mi Zhou, podiplomski študent na londonski univerzi Central Saint Martins, ki predstavlja embalažo za toaletne potrebščine, izdelano iz mila. Poimenoval jo je Soapack, z njo pa želi v prihodnosti zmanjšati plastični odtis. Pakiranje je mogoče hkrati uporabiti kot milo za umivanje, na ta način pa se sčasoma popolnoma razgradi in za sabo ne pušča nobenih sledi.

Zhou ob funkcionalnosti svojega izdelka ni pozabil niti na dizajn. Mila, ki jih krasijo pastelne barve, prepričujejo z zaobljenimi robovi, ki prispevajo k nežnemu videzu. Nekatere oblike spominjajo na stekleničke za parfume in tako vzbujajo pridih razkošja.

Galerija: Soapack

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!