Prižig prazničnih lučk v Ljubljani 2019

Zunaj je še pošteno toplo, mi pa že vemo, kdaj je prižig prazničnih lučk v Ljubljani 2019. Ta bo namreč že čez dober mesec! Bo morda takrat snežilo in ali lahko upamo vsaj na mraz, da bo vzdušje ob tako pravljičnem dogodku, kot je prižig božičnih lučk, popolno?

Pomembne Informacije
Kdaj?

Kje?

Prešernov trg, Ljubljana

Organizator

MOL

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Vstop je prost.

Prižig prazničnih lučk v Ljubljani 2019 bo letos potekal 29. novembra ob 17.15 na Prešernovem trgu, torej dan prej kot lani. Kot že veleva tradicija bo po kulturnem programu množico nagovoril župan, nato pa bomo priča trenutku, ko bo Ljubljana čarobno zasijala. Takrat se bo v prestolnici tudi uradno začel praznični program, z lučkami pa se bodo “odprli” tudi praznični sejmi na Bregu, na Gallusovem, Cankarjevem in Petkovškovem nabrežju ter na Prešernovem in Kongresnem trgu.

Prižig prazničnih lučk v Ljubljani 2019 bo potekal 29. novembra ob 17.15.
Prižig prazničnih lučk v Ljubljani 2019 bo potekal 29. novembra ob 17.15.

Na njih boste lahko kupili modne dodatke, izdelke slovenskih oblikovalcev, kape, rokavice, šale, izdelke domače in umetne obrti, slovenske kulinarične izdelke, sladice, med, žganje in praznične spominke. Sejme bodo pospremile gostinske hišice s kuhanim vinom, toplim čajem, likerji ter ponudbo klobas, jedi z žara in druge hrane, ki bodo tudi letos razpršene po vsem starem mestnem jedru.

Galerija: Praznične lučke v Ljubljani

Dodatne Informacije

Več informacij:
visitljubljana.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!