fbpx
Project Maybach; Foto: media.daimler.com

Project Maybach: terenec na solarno energijo in prosojnim motornim pokrovom

Mercedes-Benz je v sodelovanju s preminulim modnim oblikovalcem Virgilom Ablohom ustvaril povsem unikatnega in sila nenavadnega terenca, ki ga poganja sončna energija in ima prosojen pokrov motorja.

Unikatni terenec Project Maybach je bil predstavljen na miamijskem tednu umetnosti, njegov dizajn pa opisujejo kot nekaj, kar pri Mercedes-Benzu niso še nikoli videli. Pri projektu Maybach sta sodelovala pokojni Virgil Abloh in vodja oblikovanja pri Mercedes-Benz Gordon Wagner, prav vsak del avtomobila, pa je bil narejen povsem na novo. Skoraj 6 metrov dolg avtomobil ima prosojen pokrov motorja, pod katerim se nahajajo sončne celice, ki proizvajajo električno energijo in na ta način polnijo baterijo.

Project Maybach; Foto: media.daimler.com

Električni terenec kupe oblike ima dovolj prostora za dva potnika in prepriča s svojo kontrastno bež in črno barvo. Oblikovno zanimiva sta sekira, ki je vstavljena v okvir vrat in prenosna torba, ki je pravzaprav sestavni del armaturne plošče. Sedeže je mogoče položiti v popolnoma vodoraven položaj, kar bi teoretično prenočevanje na terenu, naredilo toliko bolj prijetno. Projekt Maybach v sebi združuje velike proporce tako imenovanih Gran Turismo avtomobilov, velike terenske pnevmatike in značilne terenske dodatke, ki še poudarijo terensko naravnanost Mercedesovega posebneža.

Dodatne Informacije

mercedes-benz.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!