Prva prenova in čistejši motorji za peugeot 508

Po slabih štirih letih tržne poti, so Francozi prenovili svojo največjo limuzino in ostale različice modela Peugeot 508. Prenovljen model prepoznamo po lučeh podobnih tistim pri 2008 in 308, v ponudbi pa bodo tudi trije novi Euro6 motorji. Na cestah v drugi polovici septembra.

Notranjost je praktično enaka kot pred prenovo, vsaj na prvi pogled. Kar je očem skrito so bolj uporabni 7-palčni osrednji zaslon, izboljšav pa so bili deležni tudi materiali in končna izdelava.
Notranjost je praktično enaka kot pred prenovo, vsaj na prvi pogled. Kar je očem skrito so bolj uporabni 7-palčni osrednji zaslon, izboljšav pa so bili deležni tudi materiali in končna izdelava.

Približno na polovici tržne poti, je prva kozmetična prenova doletela tudi Peugeotovo admiralsko ladjo, ki je dobila osveženo zunanjo podobo, dodatno udobnostno opremo in napredno tehniko ter prenovljene in čistejše motorje, med katerimi so tudi trije novi Euro6 motorji.

S sprednjega konca prenovljenega 508 prepoznamo po novih lučeh, ki smo jim bili prvič priča pri 2008, spremembe pa so doletele tudi bolj poudarjen pokrov motorja, manjšo, a bolj impozantno masko motorja ter nova LED svetila in odbijač. Limuzina je dobila tudi novo grafiko zadnjih luči, vse različice pa nov odbijač.

V notranjosti so spremembe še nekoliko manj opazne; osrednji sedem palčni zaslon sedaj združuje še več uporabnih funkcij, s čimer je zaradi manjšega števila stikal notranjost preglednejša, boljši so tudi materiali in končna obdelava. Novosti na področju napredne tehnike obsegajo senzorje za zaznavo vozila v mrtvem kotu, kamera za vzvratno vožnjo, več pa je tudi možnosti uporabe pametnih aplikacij pri samem informacijsko zabavnem sistemu.

Osvežena motorna paleta vsebuje tri nove motorje, ki že zadoščajo Euro6 emisijskemu razredu, na voljo pa so agregati moči od 80 do 150 kW ter tudi hibridna različica z le 95 grami emisij CO2.

Opremski paketi bodo ostali isti in enako bogati, prodaja pa naj bi v Evropi stekla v sredini septembra. Cene se naj ne bi občutno spreminjale, kupci naj bi za podobno ceno kvečjemu dobili nekaj več opreme.

Dodatne Informacije

Več informacij na: peugeot.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Električni avtomobili so v resnici za ½ cenejši od klasičnih avtomobilov!