fbpx

Stanovanje, ki spreminja obliko

Ruski arhitekt Vlad Mishin je oblikoval stanovanje, ki po potrebi spremeni obliko in se prilagodi uporabniku.

Spremenljivo stanovanje vsebuje kar nekaj elementov, ki jih je moč prilagoditi trenutni rabi. Obsega zgolj 60 kvadratnih metrov, deluje pa veliko bolj prostorno.

Sredinska drsna panela razkrije kuhinjo
Sredinska drsna panela razkrijeta kuhinjo

Po sredini ga razpolavlja ogromna geometrijsko zalomljena struktura, ki ga konceptualno deli na javni in zasebni del in je narejena iz črnega kovinskega ogrodja ter lesenih stranic. Struktura delno služi kot stena, delno pa kot omara in v sebi skriva vrsto elementov, kot sta naprimer kuhinja in televizor. S pomočjjo obračajočih se panelov se da televizijo gledati iz postelje, kuhinje ali s kavča. Dva drsna panela razkrijeta povsem funkcinalno kuhinjo in hladilnik, ki se ‘skriva’ v svoji niši.

Kadar so paneli zaprti se televizor nahaja v spalnici.
Kadar so paneli zaprti se televizor nahaja v spalnici.

Avtorju je prepričljivo uspelo dokazati da je na majhni kvadraturi mogoče oblikovati zanimivo stanovanje. Sicer gre zgolj za virtualni projekt, ki pa zato ni nič manj prepričljiv. Izbrani materiali in oprema so geometrijski, enostavni, rahlo nostalgični in popolnoma v koraku s trendi.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.