fbpx

Qubik Caffè – novi salon za ljubitelje odlične kave v centru Ljubljane

V pasaži ljubljanskega Maximarketa je odprl vrata prodajno-razstavni salon Qubik Caffè. Gre za blagovno znamko odlične kave, ki jo majhna in zagnana ekipa zamejskih Slovencev ustvarja v lastni pražarni v okolici Trsta. V podjetju, ki s svojimi izdelki oskrbuje že prek 100 najboljših kavarn in restavracij v regiji, so ob otvoritvi poudarili, da stremijo k popolnosti v celotnem procesu praženja kave, ob tem pa napovedali serijo novih izdelkov za domača okolja in pisarne.

V salonu Qubik Caffè bodo naključnim obiskovalcem in predstavnikom podjetij, lokalov ter restavracij na voljo vrhunski strokovnjaki, poznavalci kave, ter celoten nabor izdelkov, ki zajema široko paleto izdelkov za kavarne, bare in restavracije. Vsi željni poglobljenega znanja o kavi in njeni pripravi pa se boste lahko udeležili različnih izobraževanj. Odprtje salona je v skladu z vizijo podjetja začrtalo ambiciozno širitev na številne trge, slovenski pa je eden ključnih.

Kava Qubik Caffè je zaradi vrhunske kakovosti prepoznana in cenjena v gurmanskih krogih, med poznavalci kave. Prisotna je v številnih kavarnah, barih in restavracijah tako v Italiji kot Sloveniji, v zadnjem času pa jo kot pojem odlične kave prepoznavajo tudi v številnih drugih evropskih državah. V Sloveniji, na primer, je Qubik Caffè na voljo v restavraciji Dam z Michelinovo zvezdico, v več restavracijah, ki so prejele druga Michelinova priznanja, in v mnogih odličnih kavarnah. Lastnikom in upravljavcem kavarn, barov in restavracij je tako na voljo paleta izdelkov različnih vrst kave. Od 100% arabice, ki je Qubikov paradni konj, aromatične mešanice arabice in robuste iz kolekcije Italian Breakfast do kave iz Gvatemale, Etiopije in Indije.

Igor Kobal, direktor podjetja Qubikcaffe // Foto: Anže Krže, Mediaspeed.net

Podjetje se osredotoča tudi na končne uporabnike, ki so jim namenili vrhunske kavne aparate, pri čemer se podjetje namesto na plastične kapsule, kljub temu da jih imajo v ponudbi, osredotoča na uporabo združljivih 7-gramskih blazinic kave, ki jih je po uporabi mogoče reciklirati oziroma so v celoti razgradljive. Kavna mešanica v blazinicah je povsem enaka tisti v kavarni, zato si lahko ljubitelji odlične kave svoj priljubljeni napitek pripravijo kar doma. Za ljubitelje priprave kave v tako imenovani kafetieri pa je na voljo več vrst mešanic kave moka – na poseben način zmlete kave za pripravo prav v kafetieri. Pri tem v podjetju veliko poudarka dajejo na dizajn vseh svojih izdelkov, zato sodelujejo s priznanimi grafičnimi in industrijskimi oblikovalci.

Dodatne Informacije

Qubik Caffe

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!